În cazul crimei din Oradea încep să se lege lucrurile. Anchetatorii au un suspect în persoana lui Sorin Ioan Rogia, un tânăr de 27 de ani, fiul unui chirurg orădean. Acesta este suspectat că l-a ucis pe Radu Cătălin Bogdan (medalion), tânărul descoperit joi dimineaţa într-un parc pe malul Peţei.

Jurnaliştii CRIŞANEI au identificat numele victimei încă în cursul zilei de joi, 9 noiembrie, însă pentru a nu periclita cursul anchetei, nu l-au făcut public. În cursul zilei de vineri au apărut primele informaţii despre identitatea posibilului suspect, Sorin Ioan Rogia, un tânăr de aceeaşi vârstă cu victima (27 de ani), fiul unui medic orădean. Tatăl său este Paul Mihai Rogia şi este chirurg la Spitalul Judeţean din Oradea.

Astăzi, anchetatorii au confirmat oficial că Sorin Ioan Rogia (foto) este suspect, despre el existând indicii temeinice că ar fi autorul crimei. A fost pus sub acuzare oficial, fiind derulate operaţiuni specifice de căutare a lui.

Un băiat liniştit, cu un anturaj normal, care făcea voluntariat la Spitalul Municipal, dar care în ultima vreme posta imagini mai ciudate pe pagina lui de socializare. Aceasta este descrierea pe care i-o fac cei care l-au cunoscut pe Radu Cătălin Bogdan, tânărul găsit mort, cu capul zdrobit, pe malul Peţei.

Tânărul orădean găsit joi dimineaţa fără suflare pe malul Peţei, cu capul zdrobit de lovituri, doar în chiloţi şi acoperit cu frunze nu are un trecut care să-l plaseze în lumea infracţională. Nici măcar nu era bănuit, de cei care l-au cunoscut ori de colegii voluntari din Spitalul Municipal Oradea, că s-ar învârti în cercuri dubioase. Era un tip liniştit şi aproape introvertit. 

O descoperire macabră

Trupul unui bărbat a fost găsit, joi dimineaţă, pe spaţiul verde dintre pista de biciclete de pe malul Peţei şi blocurile de pe strada Grigore Ureche din Oradea. Un locatar a alertat autorităţile, la faţa locului sosind echipe de criminalişti şi procurori care au început cercetările. Ulterior, anchetatorii au anunţat că au un cerc de suspecţi şi că au început audierile.

Un orădean care locuieşte într-unul din blocurile de pe strada Grigore Ureche este cel care a văzut cadavrul şi a sunat la 112, ieri dimineaţă, între 8.30 - 9.00. Zona a fost imediat împânzită de poliţişti, criminalişti şi procurori. Potrivit martorilor, bărbatul, un tânăr cu vârsta în jur de 30 de ani, era culcat în iarbă, doar în lenjerie intimă şi prezenta mai multe lovituri la nivelul capului.

„Era acoperit cu ceva, părea o haină, şi cu frunze. Capul era plin cu sânge. E un bărbat înalt, îngrijit şi cu un păr negru, scurt. Noi dormim acum cu geamurile închise şi nu am auzit nimic. Nici un scandal, nimic. Vara mai vin tineri aici şi mai stau la o partidă de cărţi, mai consumă o sticluţă de ceva. Dar acum nu am auzit absolut nimic”, le-a spus jurnaliştilor, o orădeancă care locuieşte în blocul din apropierea locului în care a fost găsit cadavrul.

"Din cercetările preliminare rezultă că moartea a fost violentă, prin aplicarea unor lovituri cu un corp dur în zona capului. Există un cerc de suspecţi, am început deja audierile. În privinţa unora se efectuează activităţi de identificare şi căutare”, a declarat procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.