Iubitorii de mișcare au participat duminică, 10 septembrie, de la ora 11.00, la Crosul Muzeului Țării Crișurilor, un eveniment organizat în cadrul proiectului „Tipografia de idei”.

Startul s-a dat la ora 11.00, de la Muzeul Memorial „Ady Endre”, din Parcul Traian 1. Participanții au alergat pe traseul Muzeul Memorial „Ady Endre” - în Parcul Traian, Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, Piața Unirii, Muzeul Țării Crișurilor. La final, alergătorii au fost primiți de DJ-ul Andrew Dum cu muzică electronică. Ceremonia de premiere a avut loc între orele 12.30 și 13.00, pe scena mare din parcul Muzeului Țării Crișurilor. Festivitatea s-a desfășurat în prezența multiplei campioane olimpice Ana Maria Popescu.

Crosul a fost un eveniment cultural și sportiv inedit care a promovat descoperirea bogatei moșteniri culturale și istorice a regiunii Crișana, prezentă în locațiile Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal. Crossul s-a desfășurat într-un format special, parcursul său trecând prin toate locațiile muzeului, oferind, astfel, participanților oportunitatea de a explora în mod activ și interactiv patrimoniul cultural al regiunii.

„Felicitări tuturor participanților. Mulțumirile noastre celor de la Serviciul Rutier al I.P.J. BIHOR, Poliția Locală Oradea și Inspectoratul Județean de Jandarmi, Bihor”, au scris organizatorii pe Facebook.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.