Centrul Oradiei s-a umplut joi, 20 decembrie, de moșuleți în cadrul unui eveniment devenit deja tradiție. 400 de copii îmbrăcați în hăinuțe roșii au colindat Palatul Episcopal, Primăria Oradea și sediul Digi 24 Oradea din Palatul Vulturul Negru.

Evenimentul a început la ora 10.00, când, alături de părinți și profesori, copiii din clasele 0-IV de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au plecat la colindat. La ora 12.00, micuții au stârnit aplauze din parte trecătorilor, pe strada Republicii, când s-au deplasat spre magazinul Crișul.

„Colindul moșilor a început în urmă cu 20 de ani, cu intenția de a colinda pentru oamenii de pe stradă, cărora nu le colindă nimeni. În timp, am ales diferite obiective, azile de bătrâni, case de copii, spitale, și am revenit la ideea de a colinda pentru oamenii de pe stradă. Sunt aproximativ 400 de copii și ne bucurăm să putem aduce vestea nașterii Mântuitorului. Ne pregătim din timp, fiecare clasă învață colindele, fiecare copil își confecționează costumul de moș. Este un eveniment deosebit, cu un impact mare asupra copiilor și a celor pe care îi colindăm”, a declarat Cornelia Vesa, profesor pentru învățământ primar.