De pe site-ul Federației Române de Motociclism aflăm că sezonul competițional 2018 a început cu etapa europeană de Snowmobile, Cupa EMF Extrem, care a avut loc la Stâna de Vale, în perioada 26-28 ianuarie, competiția fiind organizată de Clubul Sportiv Bihor Apuseni.

 

Pentru prima oară, Cupa EMF Extrem la Snowmobile are o anvergură continentală, la startul întrecerii aliniindu-se 48 de sportivi din Italia, Olanda, Ungaria și, firește, România.

Detalii despre cea de-a cincea ediție a Cupei EMF Extrem la Snowmobile – Stâna de Vale 2018 ne-a oferit chiar unul dintre organizatori, președintele Clubului Sportiv Bihor Apuseni, Ionuț Tripe. Interlocutorul nostru a precizat că echipajele au luat startul la două clase – PRO și Hobby, vineri, 26 ianuarie, având loc prologul, pe o distanță de 10 kilometri, în timp ce sâmbătă și duminică s-au desfășurat cele două manșe ale concursului, acestea însumând 80 de kilometri, în cazul profesioniștilor și 57, la amatori.

După o cele trei zile de competiție, clasamentul clasei PRO a fost următoriul: Romeo Dunca, Tuinstra Rienk și Adrian Baciu (Go Racing & Moto Extrem Lugoj) – locul 1, Claudiu și Ioan Bozeșan (Go Racing Sibiu) – poziția a doua și echipajul compus din Vasile Secoșan, Adrian Bordea și Remus Retezan (Moto Extrem Lugoj) – locul 3. La clasa Hoby, Dorel Magda și Nicolae Vecerdea (Las Vegas Arad) au fost declarați câștigători, în timp ce podiumul a fost completat, în ordine, de echipajele Călin Mureșan-Gelu Lazarea-Marius Sociu (Vik Power Arad) și Ovidiu Palcu-Viorel Topa (Las Vegas Arad).

Faptul că prima competiție din calendarul competițional al anului 2018 a fost una reușită a fost subliniat și de Cristian-Ioan Mureșan, președintele Federației Române de Motociclism, prezent la Stâna de Vale pe parcursul celor trei zile de concurs.

Emil Potora, unul dintre organizatori, a anunțat că ediția din acest an a Cupei EMF Extrem la Snowmobile a avut și un scop caritabil, toți medaliații hotărând să doneze banii primiți ca premii Spitalului Municipal Beiuș.