Aula Magna a Universității din Oradea a fost ieri, de la ora 12.00, gazda ultimului curs ținut pentru absolvenții de la Știinte Politice și Științele Comunicării și Jurnalism.

 

Cursul festiv a fost susținut de Lia Pop, din prezidiu făcând parte și prefectul Claudiu Pop, decanul Ioan Horga, cancelarul Senatului Universității - Daniel Pașca și Gabriela Goudenhooft. După ce s-a cântat Gaudeamus și Imnul Național, în aplauzele studenților, au fost prezentați profesorii.

„Întotdeauna mă simt onorat să fiu alături de tânăra şi energica generaţie a acestei specializări, mai ales că în acest an se împlinesc 15 ani de la înființarea acesteia la Oradea. În orice stat democratic, presa reprezintă, chiar dacă nu este reglementat juridic, a patra putere în stat. Susţin o presă liberă, independentă, transparentă şi imparţială. Aşadar dragi absolvenţi, vă felicit pentru rezultatele obţinute până în acest moment, vă urez succes şi vă asigur de o colaborare deschisă în viitor. Vă urez să aveţi parte de mult succes şi putere de muncă, deoarece avem nevoie de voi pentru a construi o societate modernă, europeană. Având bazele unei învățături destoinice, cred că sunteți pregătiți să intrați în viață, acolo unde veți avea multe lupte de câștigat”, a spus, printre altele prefectul Claudiu Pop.

A urmat profesoara Lia Pop: „Pentru mine reprezentați promoția aniversărilor, pentru că în acest an sărbătorim 10 ani de licență acasă, la Jurnalism, 15 ani de la înființarea acestui program și 15 ani de la înființarea Centrului pentru studierea problemelor identității și migrației. În tot acest timp au fost pregătiți, la ambele specializări, în jur de 1.000 de studenți. Dintre aceștia, 288 au fost la jurnalism, o treime dintre ei fiind astăzi în redacțiile din presa națională și locală”.

Anul acesta, au absolvit 10 studenți de la departamentul de Științe Politice, coordonat de Sorin Borza și 18 de la departamentul de Jurnalism, coordonat de Ioan Laza.