Oradea a fost, ieri, capitala dansului sportiv european, cu prilejul celei de-a VIII-a ediții a Concursului Internațional de Dans Sportiv „WDSF Varadinum Dance Festival 2017”. Evenimentul a fost organizat de Clubul de Dans Sportiv „Stephany” din Oradea și a reunit 250 de perechi de dansatori din 27 de țări.  

 

 

Într-un loc extrem de frumos și elegant, Opera Events Hall din Oradea, și-au dat concursul, ieri, peste 200 de perechi de dans sportiv din: Azerbaijan, Belgia, Belarus, Cehia, Federația Rusă, Germania, Italia, Israel, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, San Marino, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria. Președintele juriului a fost Ivo Kappet, din Estonia, director de concurs: Otto Varga (Satu Mare), secretariat: Aurelian Miron (Turda), iar observator federal: Valeria Mangra (Oradea). Prezentatorul evenimentului a fost Cristian Jurcuț, fondatorul Academiei de Dans „Feeling Dance” din Oradea.

„Este cea de-a VIII-a ediție a evenimentului. Dacă la edițiile precedente, concursul se desfășura la Sala Sporturilor din Oradea, de această dată îl organizăm într-o locație specială, Opera Events Hall din Oradea, care a fost creată pentru a fi scena marilor evenimente din viața fiecărei persoane. La această ediție, sunt prezente 250 de perechi de dansatori, din 27 de țări. Dintre ei, peste 100 sunt din România, iar dintre aceștia, aproximativ 20 sunt din Oradea”, ne-au declarat Noémi și István Tóth, organizatorii evenimentului.

Concurenții au participat la cele două probe – Standard și Latino, pe diferite categorii de vârstă, iar premiile au constat în cupe, diplome și flori.

„Ne bucurăm că festivalul este organizat sub patronajul Federației Internaționale și Naționale de Dans Sportiv, a Federației Române de Dans Sportiv și pentru faptul că manifestările au fost cofinanțate atât de Consiliul Județean Bihor cât și de Primăria municipiului Oradea”, au mai spus organizatorii evenimentului.

Partea a treia a regalului de dans sportiv european are loc în sălile special pregătite ale Hotelului „Internațional” din Băile Felix, unde, în perioada 19-22 iulie 2017, se desfășoară un seminar de dans sportiv internațional, la care participă cei mai reputați antrenori ai lumii.