Cel mai colorat și distractiv festival pentru copiii din județul Bihor va avea loc sâmbătă, pe 1 iunie, în trei locații din oraș: Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului.

 

Fiecare locație va avea un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10.00 și până seara la ora 22.00.

Distracția în Cetate va începe de dimineață cu ateliere de pictură, muzică, tâmplărie, dar și cu o paradă a mascotelor care va aduce multă veselie. 

Pe scena aflată în curtea palatului princiar vor performa majoretele de la Liceului Don Orione, de la ora 12.00, iar de la ora 13.00, actorul Șerban Borda îi așteaptă pe cei mici cu spectacolul de teatru „Povești jucăușe”. De la ora 14.40 coregraful Camelia Jolța va aduce un spectacol de dans modern. Tot pe scenă, de la ora 15.00, elevii și profesorii coordonatori de la Palatul Copiilor vor asigura atmosfera cu dans aerobic, cercul de muzică ușoară, cercul de show dance și cercul de estradă.

Cercetașii României propun un program extrem de interesant și interactiv, aceștia urmând să le ofere celor prezenți sfaturi utile cu privire la necesarul unui rucsac de camping și demonstrații de ridicare a unui cort african. În cadrul atelierului „Drone Kids”, Clubul Salvadrone Oradea va oferi copiilor oportunitatea de a vedea îndeaproape dronele și echipamentele folosite în misiuni de salvare. Programul zilei cuprinde și o expoziție de motociclete a Clubului Invictvus, dar și o expoziție de autoturisme Dacia realizată de Retromobil Club România. Fundația Comunitară Oradea va asigura ora de mișcare, în timp ce DJ-i Rogvaiv și Dubase vor întreține atmosfera cu mixuri vibrante și beat-uri antrenante, combinând cele mai noi hituri cu clasice îndrăgite.

Din program nu vor lipsi activități educative și workshop-uri de parenting, cu informații valoroase despre dezvoltarea, creșterea copiilor și securitate cibernetică. Pentru tineri, cursurile interactive de siguranță rutieră și prevenție antidrog vor fi foarte utile și apreciate, iar cursul oferit de Logiscool îi va ajuta să-și petreacă timpul alături de alți copii de vârste apropiate, într-un mod distractiv, descoperind, în același timp, lucruri noi despre domeniul digital.

Animatorii Rainbow Dream vor fi cu siguranță de mare atracție, aceștia urmând să colinde Cetatea în a doua parte a zilei, de la 17.30, respectiv 20.30. Totodată, prietenii copiilor Naty și Viva vor fi prezenți în festival cu o suită de jocuri și concursuri cu premii atractive.

Spectacolele la scenă vor continua până seara târziu, cu un show de magie cu Bianca și Eduard (16.00), concert Maya Ciotea (17.00), spectacol Meda Music (18.00), Ella Bella (19.00), concert Daria Lupi (20.00) și, în încheiere, un super concert ADDA de la ora 21.00.

 

Orășelul copiilor va fi un paradis al zâmbetelor și jocurilor

 

În Orășel copiii se vor bucura de activități captivante precum desenele pe asfalt, care vor aduce multă culoare și magie, o paradă a mascotelor, întâlnirea cu mascota CSM și cu membrii echipei, dar și de ateliere interactive și mult-îndrăgitele picturi pe față.

Orășelul Copiilor va fi locul ideal pentru a petrece Ziua Copilului, în special pentru cei pasionați de sport și mișcare, evenimentul oferind o varietate de activități sportive: de la baschet, box și fotbal, până la lecții de karate, judo sau taekwondo WT (Club Sportiv Crișul Oradea), copiii vor avea ocazia să facă mișcare într-un mod distractiv și educativ. Mai mult, Asociația Pedalăm îi invită pe cei mici și mari să pedaleze de Ziua Copilului într-un traseu care va porni la ora 12.00 din Orășelul Copiilor cu destinația Cetatea Oradea.

Animatorii Rainbow Dream vor fi prezenți și ei în Orășelul Copiilor, de la ora 15.00. Programul cuprinde și activități educative pentru copii și părinți precum cursul de educație rutieră oferit de I.P.J. Bihor sau workshop-ul „From screen to green” susținut de Raluca Onuc – trainer baby spa.

Orășelul Copiilor va fi locul unde aventura se va împleti cu educația, distracția cu învățarea și bucuria cu dezvoltarea personală. Tabăra medievală va oferi participanților, indiferent de vârstă, o experiență autentică din lumea Evului Mediu. Copii vor avea șansa de a învăța despre tradițiile și obiceiurile vremii, dezvoltându-și astfel creativitatea, abilitățile sociale și cunoștințele istorice, toate într-un mediu captivant și interactiv.

Atmosfera la scenă va fi asigurată de șase spectacole de muzică, teatru și magie, cu cei mai iubiți prieteni ai copiilor: Ella Bella, Bianca și Eduard, actorul Șerban Borda, Alexandra Breje și Andrei Grue, Meda Music și Trupa Arcadia.

Printre atracțiile din Parcul Barcăului se vor număra sesiunile de pictură pe față, întâlnirea cu cuplul Mickey și Minnie Mouse, atelierele de baloane modelate și portretele în creion.

Spectacolul de teatru „Povești jucăușe” cu actorul Șerban Borda va oferi o porție sănătoasă de bună dispoziție, iar iubitorii de căței vor avea ocazia de a participa la un workshop interactiv cu și despre câini. Activitățile sportive organizate de Spark Communication și Drugaș Club vor aduce multiple beneficii și distracție pentru copii și întreaga familie pe parcursul zilei.

Înscrierile pentru comercianții care doresc să participe la Festivalul Copiilor Oradea 2024 sunt deschise până în 26 mai, online pe festivalulcopiilororadea.ro, site pe care poate fi consultat și programul complet al evenimentului.