Joi, 1 iunie 2017, când în Cetatea Oradea s-a dat startul primei ediții a Kids Fest. În jurul orei 12.00, fortăreața era deja cucerită de sute de copii veniți să își serbeze ziua. Dulciurile de toate felurile, atelierele, jucăriile, baloanele cu heliu și aparatele de joacă din lemn, le-au făcut micuților ziua specială.

 

Norii au fost mai degrabă utili pe parcursul zilei pentru că nu au lăsat soarele să își facă de cap în curtea Cetății. Chiar din prima zi micuții au avut la dispoziție aproape tot ce ar fi putut visa. Atracția principală a fost însă spectacolul de teatru care a adunat repede grosul copiilor în jurul scenei.

Copiii au luat parte și la un Atelier de creație pe teme de Astronomie, puse la dispoziţie de Asociația Astro Club Meridian Zero (între orele 16:00 și 19:00). Tot ieri, Asociația Noua Acropolă a pus la dispoziția celor mici un Atelier de experimente științifice și Ateliere creative de origami și pictură, cu intrare liberă.

La tot pasul, micuții și părinții au putut vedea angajați îmbăcați în tricou alb și cu ecusoane, dornici să îi ajute. Intrarea la Muzeul Cetății a fost gratuită iar sălile au fost pline, mulți dintre copii făcânu-și selfiuri alături de cavalerii în armură.

Până pe 4 iunie, zece ateliere de creație vor dezvolta imaginația celor mici: Atelier Casa Meșteșugărească Oradea, Atelierul Olarului, Atelier Micul Patiser, Atelier de Luterie, Atelierul de florărit etc.

Zilnic vizitatorii vor avea parte de spectacole de teatru, un parc de jucării tradiționale sau un labirint unde să-și dezvolte abilitățile și perspicacitatea. În premieră pentru Oradea, echipa Faimos Art din Cluj va fi prezentă zilnic în cadrul evenimentului cu Bufoni Regali, care vor distra copiii prin jocurile lor, Păpuși Uriașe care vor uimi prin dimensiune, marea surpriză fiind Copacii vorbitori pe catalige. Spectacolele vor aduce zilnic bucurie în sufletele celor mici, care vor avea parte de: spectacol de teatru de păpuși „Scufița Roșie” - Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria; piesa de teatru „Visul unei nopți de vară”, trupa Teatrului pentru Copii Oradea; spectacol de păpuși „Cufărul Fermecat” - Compania Teatrului pe Roți Arad; piesa de teatru „Visul Magic” - trupa Comoara cu Poveşti Oradea (oferit în colaborare cu Rotary Club Oradea 1113); Toppollina și Hapciu și „O lume Magică” cu magicienii Eduard și Bianca. În închiderea evenimentului, pe 4 iunie, în parteneriat cu Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia, copiii se vor putea bucura de Parada Personajelor de Poveste, care va marca deschiderea festivalului cu același nume, iar de la ora 18:00, pe scena evenimentului va avea loc un spectacol cu baloane uriașe de săpun: Plouă cu Baloane - Dr. Bubble și Milkhake - semifinaliştii din cadrul emisiunii TV „Românii au Talent”. Kids Fest Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în Cetatea Oradea, pe perioada 1-4 iunie 2017, între orele 10.00 - 20.00.