Biblioteca Universităţii din Oradea a fost joi, 16 martie, de la ora 18.00, gazda vernisării unei noi ediții a Design Expo, un eveniment conceput pentru a scoate în evidență lucrările studenților și munca din spate a profesorilor.

Expoziția a cuprins planşe de prezentare în diferite tehnici grafice, studii de desen, culoare, tehnici de machetare, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental şi grafic.

„Lucrările sunt structurate pe anii de studiu ai studenților și merg pe cele trei ramuri: clasice, de producție și ambientale. Mulțumesc părinților care și-au trimis copiii la facultatea noastră pentru că eu cred că avem ce să-i învățăm. Și cred că îi ajutăm să evolueze și să devină artiști, în adevăratul sens al cuvântului”, a spus, în deschiderea expoziției, Gh. Radu Emil Mărieş, coordonatorul Programului de studii Design.

Bianca Georgiana Cadar, studentă în anul III, le-a muțumit, la rândul ei, profesorilor pentru munca depusă și pentru implicarea în eveniment.

Expoziţia este la a patra ediţie, iar lucrările expuse sunt realizate în cadrul disciplinelor de specialitate din cadrul programului de studiu de către studenţii din anul I: Adam Albert, Miruna-Crina Belicciu, Doinița Bolboceanu, Gabriela-Anamaria Bugle, Maria Filip, Ingrid-Laura Fodor, Rhode Giorgiov, Rebeca-Daniela Gruie, Alexandra-Cosmina Mătușan, Laura-Ioana Micula, Mercedes Moisin, Adelina-Larisa Monenciu, din anul II: Ács Bianka, Andrei Bogdan Cătălin, Roxana Adina Bonca, Gheorghe Fule, Larisa Alexandra Hoble, Diana Ligia Judea, Răzvan George Monenciu, Nagy Noemi Maria, Sorin Opinca și din anul III: Andrei Mihai Bakter, Bianca Georgiana Cadar, Eugenia Filip și Nicolae Mateaș.

Lucrările vor fi expuse timp de 4 săptămâni şi pot fi văzute în holul principal al Bibliotecii Universităţii din Oradea. Evenimentul a fost organizat de studenţii din anul III, specializarea Design din cadrul Facultăţii de Arte, Universitatea Oradea, şi coordonat de universitarii Gh. Radu Emil Mărieş, Norbert Coştean, Sorin Ovidiu Brad, Ana-Maria Abrudan, Elena-Felicia Cîmpian și Ioan Pantea.