Vineri, 3 noiembrie, Cafeneaua Literară R&R Bookstores din Cetate a devenit neîncăpătoare pentru cele peste 100 de mămici care au venit, alături de micuţii lor, să o întâlnească pe Ioana Chicet-Macoveiciuc, supranumită şi Prinţesa Urbană.

 

Prinţesa Urbană a devenit unul dintre cei mai importanţi bloggeri, influenceri şi autori pentru mămicile din România interesate de partenting. Ioana Chicet-Macoveiciuc a pornit într-un turneu menit să o aducă mai aproape de părinţii cu care intercţiona în mediul virtual, iar sosirea ei în Oradea a fost întâmpinată cu mult entuziasm. Evenimentul, care a prilejuit o cvadruplă lansare de carte, a fost posibil graţie comunităţii „Burtici fericite, al sponsorilor, dar şi al Librăriei R&R, generoasa gazdă a evenimentului.

Chiar dacă şi-a obişnuit cititorii cu volume de partenting şi volume dedicate micuţilor, la care a fost autor sau coordonator („Nu există copii răi”, „Copilul tău competent”, „Psihanaliza basmelor”, dar și de volumele dedicate celor mici: „Te iubesc orice-ai face”, „Mami, e gata?” și „Băiețelul cu aripă de fluture”), de această dată Ioana şi-a surprins editorii şi fanii cu un roman dedicat iubirii.

 „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” este, aşa cum a declarat autoarea, o ficţiune care se bazează pe emoţii reale, o care scrisă cu lacrimi în ochi, care sensibilizează cititorul.

„În mod normal atunci când scrii o carte prima dată propui subiectul la editură, apoi scrii câte un capitol, îl trimiţi, aştepţi feedback, modifici. Cu această carte nu a fost aşa. Am scris-o pur şi simplu, apoi am fost la editură şi le-am dat manuscrisul. Le-am spus că nu seamănă cu nimic din ceea ce erau obişnuiţi să primească de la mine. În câteva ore a fost citită iar eu am fost sunată pentru felicitări”, a spus Ioana.

Cum era de aşteptat, lansarea volumului a fost urmată de mult aşteptatele discuţii şi întrebări legate de creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului, de la hrană la educaţie. Discuţiile au fost urmate de un atelier de joacă la care accesul a fost gratuit.