Vremea frumoasă a fost un bun aliat pentru cele patru asociații și fundații din Oradea, care și-au prezentat ieri produsele în cadrul unui târg ocazionat de Sărbătorile Pascale, unde asociațiile și fundațiile din Oradea și-au expus, spre vânzare, obiectele realizate de beneficiarii lor.

 

Curtea Direcției de Asistenţă Socială Oradea (DASO) s-a umplut ieri de culoare, cu prilejul Târgului de Paști, eveniment în cadrul căruia și-au prezentat produsele patru asociații și fundații din Oradea: Asociaţia Alsterdorf, Asociaţia SOS Autism Bihor, Asociaţia Down Oradea şi Fundaţia Diakonia.

Asociația Alsterdorf a prezentat la târg lumânări, ouă din hârtie reciclată, farfurioare ornate prin tehnica șervețelului, săpunuri, tablouri, brățări, cercei etc.

„Avem produse handmade, realizate de cei aproximativ 30 de beneficiari ai asociației noastre. Este vorba de persoane cu dizabilități, care au între 22 și 40 de ani. Fiecare a realizat lucrări în atelierul preferat”, ne-a declarat Gulyas Adrienn, reprezentanta asociației.

Asociaţia SOS Autism Bihor a fost reprezentată la eveniment de către două mame ale unor copii cu autism, Daniela Pop și Gyongyi Heder, iar printre produsele expuse s-au găsit: vaze de flori, frumos colorate, suporturi de ouă, făcute din ghips, magneți de frigider etc.

„Sunt lucrări realizate de către copiii din Centrul de zi SOS Autism Bihor, cu ocazia Sărbătorilor Pascale”, au spus interlocutoarele noastre.

La standul Asociației Down Oradea au fost expuse lumânări, tablouri, icoane, șorțuri cu tematică pascală etc. Realizate cu multă migală şi dăruire, obiectele care ies din mâinile tinerilor cu sindrom Down sunt speciale, aşa cum speciali sunt şi cei care le creează. Ieri, la târg, asociația a fost reprezentată de Csilla Barta, mama unuia dintre tinerii cu sindrom Down din Oradea.

Printre atracțiile târgului s-a numărat fotoliul BeanBagBee, conceput special pentru a se adapta la sprijinul și confortul maxim al corpului. Produsul s-a găsit la standul Fundației Creștine Diakonia, Filiala Oradea, reprezentată, ieri, la târg, de Bara Tunde, manager proiect, și Jakob Gabriela, cusătoare. În anul 2016, Fundația a înființat Atelierul Protejat „Albinuța”, în vederea angajării tinerilor cu dizabilități.

Târgul de Paști a debutat la ora 11.00, și s-a desfășurat, timp de câteva ore, în curtea Direcției de Asistenţă Socială Oradea. Printre vizitatori s-a numărat viceprimarul Florin Birta.

Gazda evenimentului a fost Arina Moș, directorul executiv al instituției.

„Prin acest târg, ne dorim să transmitem un mesaj comunității locale de a încuraja și sprijini persoanele cu dizabilități, de a le recunoaște abilitățile speciale, pe care aceștia le au. Pentru sectorul ONG, acest târg reprezintă momentul în care asociaţiile şi fundaţiile pot să-și expună produsele și să-și încurajeze tinerii cu dizabilități în ce privește munca lor de peste an”, ne-a declarat Arina Moș.

„Din acest an, organizarea acestor târguri dedicate sectorului ONG devin o tradiție la sediul nostru”, a conchis interlocutoarea noastră.