Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, în parteneriat cu Televiziunea Română și Consiliul Județean Bihor, prezintă miercuri, 28 martie, două concerte extraordinare Tezaur Folcloric”. Acestea vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Regina Maria și, ulterior, vor fi difuzate de TVR1, în patru ediții ale emisiunii „Tezaur Folcloric”.

 

Artiști renumiți, la Oradea

„De data aceasta, ca un pionierat, vor fi organizate două concerte în aceeași zi, unul de la ora 17.00, iar celălalt, de la ora 20.00, urmând să fie difuzate patru emisiuni. Concertele durau până la șase ore, ceea ce era prea mult pentru spectatori. Atunci, împreună cu domnul manager, am hotărât să împărțim concertul în două spectacole, în cadrul cărora vor evolua artiști diferiți sau, dacă vor fi aceiași artiști în ambele spectacole, aceștia vor avea repertoriu diferit”, a anunțat Leontin Ciucur, directorul Ansamblului „Crișana”, joi, într-o conferință de presă.

„Este important pentru noi să apărem în patru emisiuni în duminci distincte, una dintre acestea fiind dedicată Centenarului Marii Uniri”, a mai spus Ciucur.

Spectacolul va fi prezentat de Gheorghița Nicolae, producătoarea emisiunii.

Primul concert Tezaur Folcloric va avea loc de la ora 17.00 și va cuprinde momente interpretate de următorii artiști: Oana Bozga, Stana Stepănescu, Ciprian Pop, Otilia Haragoș Seghedi, Cornelia Covaciu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Sebastian Stan, Ovidiu Homorodean, Mirela Mănescu Felea, Grupul „Florica Ungur” (Nicoleta Rab, Florina Puşcău, Daniela Lele, Andreea Suciu, Mădălina Ilea, Iulia Lucaciu), Leontin Ciucur, Stângaciu și Stângaciu jr., Cornel Borza și Sava Negrean Brudașcu.

Cel de-al doilea concert va începe la ora 20.00 și va fi susținut de artiștii: Felicia Costin, Luminița Tomuța, Petrică Mureșan, Bogdan Cioranu, Mihaela Grec, Marius Brutaru, Petrică Popa, Bihoreni „In memoriam Florica Duma” (Ionel Ban, Nicoleta Rab, Andrei Corb, Florina Puşcău, Ciprian Mocan, Andreea Suciu, Daniela Lele, Mădălina Ilea, Iulia Lucaciu), Constantin Bahrin, Alexandru Pugna, Cornel Borza, Taraf viori cu goarnă (Zbiciu, Stângaciu şi Stângaciu jr, Dan Moisa, Mitică Negrean), Leontin Ciucur și Ionuț Fulea.

În ambele concerte vor evolua și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, care vor prezenta dansuri din Bihor, Moldova, Muntenia și Oltenia. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de orchestra ansamblului dirijată de Adrian și Sorin Miescu.

Pe propriile puteri…

„Până acum, pe vremea colaborărilor cu Școala de Arte Francisc Hubic, exista un buget alocat de Consiliul Județean Bihor special pentru acest eveniment. Noi o facem pe puterile noastre”, a menționat Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria.

„Bugetul total se va limita la 100.000 de lei. Este suma pe care o investește Teatrul din Oradea în realizarea acestui eveniment, prin Ansamblul Crișana. Din dorința de a fi cât mai eficienți, am atras și niște sponsori care să ne sprijine în demersul nostru”, a adăugat Leontin Ciucur. 

Prezentă la conferința de presă, Mihaela Ungureanu, analist în turism în cadrul Agenției de Management al Destinației Bihor, a precizat că AMD Bihor va aloca în jur de 8.000 lei pentru realizarea acestui eveniment la Oradea.

„Producțiile de acest gen nu fac decât să promoveze imaginea orașului, a județului și, nu în ultimul rând, a instituției și, ca atare, merită făcute eforturi. Nu consider că e un efort supraomenesc, dacă banii sunt cheltuiți cu chibzuință”, a concluzionat Vulcu.

Prețul unui bilet este de 50 lei în lojile centrale, 40 lei în lojile laterale, 30 lei în sală și 20 lei la balcon. Spectatorii care doresc să se bucure de prestația artistică a tuturor celor care concertează și vor fi prezenți la ambele reprezentații vor beneficia de o reducere. Astfel, în lojile centrale, două bilete (câte unul pentru fiecare spectacol) vor costa 80 lei în loc de 100, în lojile laterale 65 lei în loc de 80, în sală 50 lei în loc de 60, iar la balcon cele două bilete vor fi 30 lei în loc de 40.

Biletele sunt puse în vânzare începând de joi, 15 martie, la Agenţia de Bilete a teatrului (de marți până vineri, în intervalul orar 12.00 - 18.00, iar în weekend, între orele 10.00-13.00, sau online, pe www.biletmaster.ro. Informaţii suplimentare şi rezervări, la numărul de telefon: 0372/368.475.

Spectatorii sunt rugați să fie prezenți în sală cu 15 minute înainte de fiecare spectacol.