Liceul de Arte Oradea a fost vineri, 9 iunie, gazda ediției a XV-a a Concursului de interpretare - chitară clasică „Culorile sunetelor chitarei”. Concursul a fost activitatea finală a proiectului local cu același nume, ce s-a întins pe întreaga perioadă a anului școlar și a cuprins nu mai puțin de 10 activități principale.

 

Evenimentul s-a desfășurat în fața unui public numeros, ediția din acest an fiind un real succes organizatoric, iar în ceea ce privește interpretarea elevilor, a fost una de excepție.

„Elevii participanți la concurs au trecut prin mai multe etape de pregătire, concerte pregătitoare, ei fiind selectați de profesorii lor, iar lucrările interpretate au fost de asemenea alese în urma trierii acestora în producții la clasă și concerte, recitaluri interprinse pe parcursul anului școlar. Prin aceste activități se dorește dezvoltarea la maxim a potențialului fiecărui elev, atât din punct de vedere tehnic, creativ, cât mai ales interpretativ. Prin concertele periodice pe parcursul anului școlar, alternate cu perioade de studiu, de acumulare cantitativă, dar mai ales calitativă a materialului studiat, se urmărește dezvoltarea elevilor din punct de vedere profesional”, susține profesorul Szabo Attila Mihai, coordonatorul proiectului, alături de Loredana Roman, Schneider Arnold, Racz Ervin, Racz Eliza și Cătălina Marta.

În debutul concursului a vorbit directoarea Mihaela Bondor, care a spus că apreciază munca depusă de elevi și de profesorii de la Catedra de chitară.

Juriul concursului, format din profesorii Schneider Arnold, Loredana Roman, Teofil Cheregi, Sebastian Bratu și Szabo Attila, a stabilit că cei mai buni elevi au fost Patricia Pataki, cls. a V-a, Daria Stoica, cls. V-a, Teona Palaghia, cls. a V-a, Georgiana Cîmpean, cls. a VI-a, Șerban Hepcal, cls. a VII-a, Antonia Marta cls. a VII-a, Ioana Dehelean, cls. a VIII-a, Paula Chivari, cls. a IX-a, Emil Duhaschi, cls. a X-a, Ştefania Lele, cls.a XI-a, și Raluca Maier, cls. a XI-a. De asemenea, au fost acordate și premii II elevilor Iustin Mago, cls. a V-a, Andres Issac Sandu, cls. a V-a,  Hegyesi Klaudia, cls. a V-a, Ionuţ Maliţa, cls. a XI-a, și Carla Maxim, cls. a XI-a, respectiv câteva premii III, obținute de Palko Viktor, cls. a V-a, și Racazov Șerban,  cls. V-A.

Elevii participanți au fost răsplătiți cu diplome și premii substanțiale cu sprijinul sponsorilor evenimentului: Elit Music şi Tehno Print, precum și Cotidianul Crișana, care a fost partener media.

La final, președintele juriului, Schneider Arnold, a înmânat diplomele câștigătorilor, lăudând prestația elevilor și le-a urat succes pe mai departe, iar Szabo Attila a acordat medaliile și premiile de la sponsori.

Organizatorii doresc ca următoarea ediție să fie una mai spectaculoasă, cu mai multe reușite din partea micilor chitariști.