Elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea au câștigat mai multe medalii și trofee la concursul național „Culinariada Juniors’ Cup 2019 Sibiu”. Au participat 44 de elevi de la 16 licee din România, însoțiți de 21 de cadre didactice de specialitate și 14 directori și profesori.

 

Competiția națională „Culinariada Juniors’ Cup 2019 Sibiu”, primul eveniment culinar din România, destinat viitorilor bucătari s-a desfășurat la Sibiu în intervalul 17-18 aprilie.

Juriul, format din directori de unități de cazare și alimentație și bucătari cu experiență, premiați la competiții naționale și internaționale, au punctat la fiecare preparat: organizarea și curățenia locului de muncă; prepararea profesională corectă; prevenirea risipei alimentare; prezentarea preparatului; calitatea senzorială a preparatului.

La eveniment au participat 44 de elevi de la 16 licee din România, însoțiți de 21 de cadre didactice de specialitate și 14 directori și profesori ai acestor unități de învățământ.

La fiecare secțiune elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” au fost premiați, clasând colegiul pe primul loc ca număr de premii.

La secțiunea individual, clasa a X-a, Alexandru Feiciuc a obținut  medalie de aur și medalie de bronz, iar Kovacs Roland Mark - medalie aur și medalie de argint; la clasa a XI-a, Ferenczi Zsanett - medalie de aur, medalie de argint și David Toader - medalie de argint, medalie de bronz. La Secțiunea echipe, clasa a X-a, reprezentată de Alexandru Feiciuc și Kovacs Roland Mark, a luat Trofeul de argint, clasa a XI-a: Ferenczi Zanett și Toader David - cupa de aur, categoria „Cea mai buna echipă”. Au mai câștigat cupa de aur la individual: Alexandru Adrian Feiciuc, clasa a X-a și Ferenczi Zsanet, clasa a XI-a iar la echipe: Ferenczi Zsanet și Sorin Toader David, clasa a XI-a.

„A fost o experiență frumoasă, de neuitat. Am învățat cum se lucrează sub presiune, contra timp. Comisia a fost formată din oameni cu multă experiență, de la care am primit sfaturi utile. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine. Am învățat sa-mi păstrez calmul, chiar dacă toată lumea se uita la mine în timp ce găteam. Colegii și doamna maistru, împreună cu doamna director adjunct mi-au fost alături, și le mulțumesc. Aș repeta experiența cu mare drag și la anul”, susține David Sorin Toader, elev în clasa a XI-a, care este completat de Kovacs Roland Mark din clasa a X-a: „Întregul concurs s-a desfășurat în condiții foarte bune. Am lucrat pe bancuri de lucru, exact ca la un concurs televizat. Juriul a fost corect, am primit sfaturi utile de care am să țin cont pe viitor. Mulțumesc doamnei maistru și doamnei director adjunct pentru că mi-au acordat șansa de a participa la acest concurs. La anul abia aștept să particip ca să iau marele premiu”.

Premiile obținute de elevi sunt rezultatul muncii în echipă, în cadrul unui parteneriat asumat între elevi, profesorul de instruire practică Lavinia Popa, care i-a îndrumat, și agenții economici. Elevii au fost sprijiniți și îndrumați de directorul Ruben Filimon și diretoarea adjunctă Simona Ardelean.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ împreună cu SIBIU - Regiune Gastronomică Europeană 2019 și cu implicarea Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism (ARLIHT).