Sâmbătă, 21 ianuarie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor, iar un grup de elevi de la Liceul „Don Orione” Oradea, împreună cu studenţii de la Departamentul de Psihologie vor marca acest eveniment printr-o acţiune stradală, care va avea loc vineri, 20 ianuarie 2017.

 

„Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media online sau offline promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără niciun motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acel moment”, afirmă Ioana Drugaş, psihologul şcolar al Liceului „Don Orione”. „La iniţiativa a două eleve de la Liceul „Don Orione” - Tania Bondor şi Alesia Gavriş, cu susţinerea Consiliului Şcolar al Elevilor „Don Orione” şi a studenţilor de la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Oradea, vineri, 20 ianuarie 2017, între orele 10.00 şi 12.00, vom fi prezenţi pe strada Republicii, zona pietonală, pentru a oferi o îmbrăţişare călduroasă, pentru o zi friguroasă”, spune prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione”.

„Îmbrăţişarea este o formă a intimităţii fizice, a căror beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului de dopamină, oxitocină şi endorfină (hormonii fericirii, dragostei şi ataşamentului)”, susţine și conf. univ. dr. Marius Drugaş. Aşadar, invitaţia organizatorilor evenimentului este: „de a oferi mult mai multe îmbrăţişări în această perioadă, observând fiecare în parte care îi sunt beneficiile!”.