Federația Națională Columbofilă din România organizează la Oradea ediția cu numărul 49 a Expoziției Naționale Columbofile și Gala Campionilor care va avea loc la Ambasador Oradea și va fi moderată de Andreea Marin.

 În perioada 20-21 ianuarie, la Oradea, se va desfășura Expoziția Națională Columbofilă a României, eveniment organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, al cărei președinte este bihoreanul Marius Tunduc. Vor fi expuși aproximativ 450 de porumbei, cei mai buni porumbei voiajori din țară, inclusiv porumbei ce vor reprezenta România la Cupa Europei, care va avea loc în Slovacia, la Trencin, în perioada 25-27 ianuarie.

Expoziția Columbofilă a României va avea loc la Trade Center Oradea, sâmbătă, 20 ianuarie, între orele 9.00-16.00, iar duminică, 21 ianuarie, între orele 10.00-13.00.

La eveniment va fi prezent și Daniel Bucaciuc, un sucevean stabilit în Belgia, care a stabilit un nou record mondial în lumea columbofililor, după ce a vândut un porumbel cu 550.000 de euro.

18 porumbei voiajori, care aparțin unor crescători din Bihor, vor putea fi admirați de asemenea, cu prilejul evenimentului. Este vorba de păsări care anul trecut au obţinut cele mai bune rezultate la etapele concursurilor judeţene ori naţionale.

În plus, în cadrul expoziției vor avea loc seminarii susținute de renumiți crescători europeni: sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 11.00,  Gino Clique - super starul Belgiei, iar la ora 12.30, Denis Feber, copilul minune al columbofiliei germane va prezenta sistemul său de zbor. Totodată, duminică, 21 ianuarie, de la ora 11.00, Horvath Karoly, un renumit crescător maghiar, va prezenta sistemul său de concurs aplicat deja cu succes anul acesta în județul Prahova. Închiderea expoziției și predarea porumbeilor va avea loc duminică la ora 13.00.

Gala Campionilor va avea loc sâmbătă seara, la Ambasador Oradea, și va fi moderată de Andreea Marin. Cu acest prilej, vor fi acordate premii şi din partea Casei Regale a României, sub patronajul căreia federaţia columbofililor își desfășoară activitatea.

Costul unui bilet de intrare este de 20 de lei. Columbofilii participanți vor primi gratuit un Catalog Național pe baza cardului columbofil, cu condiția să fie activați ca membrii pentru anul 2018.

În cadrul expoziției vor exista tombole, live-uri pe facebook, interviuri live cu participanți dar și din timpul seminariilor.