La Filarmonica de Stat Oradea, joi, 31 ianuarie, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Discover Bihor 2018”. Pe simeze se regăsesc imagini realizate în cadrul primei ediții a Taberei de fotografie ,,Discover Bihor”, care s-a desfășurat în județ, în perioada 3-9 august 2018.

 

Expoziția cuprinde 50 de fotografii, ce reprezintă o sinteză a imaginilor realizate în cadrul primei ediții a Taberei de Fotografie ,,Discover Bihor”, desfășurată în județul Bihor, în perioada 3-9 august 2018.

Imaginile au fost realizate de fotografii participanți la tabără: Silvana Retter – Germania, Rucsandra Călin - Craiova, România, Vinod Chauhan – India, Vincent Liew – Singapore, Mehmet Masum Süer – Turcia, Tomasz Okoniewski – Polonia, Łukasz Kozłowski - Polonia, István Virág – Serbia, Adela Rusu - Oradea, România și Ovi D. Pop - Oradea, România.

În cadrul vernisajului au fost invitați să ia cuvântul: Banto Norbert, directorul Agenției de Management al Destinațiilor Bihor, Floare Codoban, din Lazuri de Roșia, care creează țesături tradiționale, și Maria Dumitru, cea care i-a primit pe participanți, pe perioada taberei, la Pensiunea Dorel Codoban din Roșia, cojocarul Gavra Moise, din satul Vărzarii de Jos, deținator al titlului de Tezaur Uman Viu, acordat de Ministerul Culturii pentru cei peste 70 de ani de activitate în confecționarea cojoacelor tradiționale, părintele Cristian Ifrim, de la Biserica Ortodoxă din Cucuceni, Horvath Bela și Vida Attila, primarul și viceprimarul din Sălacea, precum și Attila Szomor, pastorul Bisericii Reformate din Șișterea.

Cele 50 de fotografii expuse au fost realizate în perioada 3 - 9 august în Băile Felix, Băile 1 Mai, Botean, Sălard, Sântimreu, Diosig, Lazuri de Roșia, Remetea, Meziad, Cucuceni, Ștei și Colești. Expoziția rămâne deschisă la Filarmonica de Stat Oradea până în 13 februarie 2019, putând fi vizitată între orele 10.00-17.00. Intrarea este liberă.

Tabăra de Fotografie „Discover Bihor 2018” a fost organizată de Varadinum Foto Club Oradea România (coordonator proiect Ovi D. Pop), în parteneriat cu Agenția de Management al destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor. Scopul taberei a fost promovarea județului nostru prin prezentarea zonelor etnografice, geografice și culturale care au potențial în atragerea turiștilor.