Oradea Heritage, în parteneriat cu Happy Color România, au inaugurat joi, 24 noiembrie, Caravana cu jocuri – Festival de joacă, carte și arte. Festivalul dedicat copiilor are ca tematică joaca, lectura, socializarea, prietenia și distracția și se desfășoară până la finele săptămânii.

 

Așa cum a explicat directorul Oradea Heritage, Angela Lupșea, în deschiderea evenimentului, festivalul a luat naștere în cadrul proiectului Sinagoga Ludică pentru a le oferi copiilor un spațiu de explorare în zilele friguroase de noiembrie.

Timp de patru zile, în perioada 24 noiembrie – 27 noiembrie, imaginația, creativitatea și curiozitatea se vor reflecta în jocuri educative, jocuri de stimulare a memoriei și a creativității, cărți de citit și de cumpărat, teatru pentru copii, personaje de poveste, ateliere de creație. Toate acestea se reunesc într-un festival al familiei, prieteniei și socializării, la care accesul publicului este gratuit.

La deschiderea oficială a festivalului a fost prezent și Valentin Mihai, managerul proiectului Caravana cu jocuri.

Caravana cu Jocuri este un proiect dezvoltat de Happy Color România, împreună cu partenerii săi și are ca scop promovarea educației prin joacă și facilitarea accesului la cât mai multe activități culturale interesante pentru toate vârstele.

Caravana cu Jocuri merge acolo unde e nevoie pentru a promova jocurile educative şi de societate, lectura, artele, pentru a oferi oamenilor un mod plăcut, dar, în același timp, stimulant, de petrecere a timpului liber.

Echipa Caravanei cu Jocuri este formată din traineri experimentaţi și voluntari – tineri talentaţi, pasionaţi de lectură, jocuri educative şi de societate.

„Atelierele includ ateliere de pictură pe figurine create din materiale naturale, ateliere educative, ateliere de lectură”, a explicat Valentin Mihai. De asemenea, programul include și teatru pentru copii.

Astăzi, 25 noiembrie, și mâine, 26 noiembrie, festivalul se va desfășura între orele 10.00-20.00, iar duminică, 27 noiembrie, între orele 10.00-19.00.