În prima duminică din luna septembrie, pe terenul de sport din strada Războieni, din municipiul Salonta, s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Sarmalelor.

Participanții la Festivalul Sarmalelor au fost din localităţile Salonta, Micherechi, Mădăras, Ghiorac, precum şi de la Auto Bora Driver, Genco Project, Proderamid, Restaurant „Millenium”, Pensiune-Restaurant Han Mădăras, Asociația Pensionarilor de Protecție Socială, Pensiorii Militari.

„S-a tras cortina și peste ediția cu numărul 14. A fost o ediție de excepție, organizată „ca la carte”: 12 echipaje conectate trup și suflet la eveniment, 36 de voluntare iscusite, primar, viceprimar și personalul primăriei la datorie. Am fost toți ca unul și unul pentru toți. Am fost o echipă de excepție, români și maghiari, pentru care bătea o singură inimă, toate acestea garantându-ne succesul mult așteptat. Am fost peste 1.800 de participanţi, salontani şi nu numai. Am avut de toate: vreme faină, sarmale pentru toată lumea, mici și bere, kurtoşi și papanaşi delicioși, picturi pe faţă și tobogan pentru cei mici. Ce mai... ne-am simțit super. Seara târziu, după ora 20.00, am avut un show de excepție, susținut de Lorenna, urmat de cel mai frumos foc de artificii din istoria festivalului. Cine nu crede, să-și întrebe vecinii. Și în acest an am avut o tombolă de caritate, în urma căreia s-au vândut 1.600 de bilete, încasându-se 8.000 de lei, pe care i-am repartizat celor pentru care s-au făcut aceste donații: Bogdan, Erik, Iuliana și Gabriel. Primii doi au încasat fiecare câte 3.000 de lei, având grave probleme de sănătate, iar ceilalți doi, cu posibilități financiare reduse, au primit fiecare câte 1.000 de lei. Doamna Cristiana, o femeie deosebită, din resurse proprii a donat unei familii din Salonta două ghiozdane echipate cu tot ce e necesar pentru începerea anului școlar și un calculator. Rar mi-a fost dat să văd o femeie cu o asemenea dorință de a ajuta”, a menţionat Ioan Sala, unul dintre organizatorii Festivalului Sarmalelor de la Salonta.