În cadrul Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, vineri, 12 iulie, de la ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), va avea loc conferința și proiecția filmului „Hai, România! Povestea Generației de Aur”.

Din motive obiective, invitații anunțați anterior, Florin Prunea și Gabi Balint, nu vor putea fi prezenți la eveniment. Astfel, conferința va fi susținută de Florin Răducioiu și Jean Vlădoiu, foști fotbaliști internaționali și membri ai generației de aur, iar moderatorul evenimentului va fi prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal. Ulterior conferinței, va avea loc proiecția filmului „Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun. Așa cum îi spune și numele, este un documentar sportiv care îi are ca protagoniști pe cei care au fost pe bună dreptate considerați a fi ,,generația de aur” a fotbalului românesc prin prisma rezultatelor extraordinare obținute în perioada 1980-2000. Este perioada în care echipa națională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) și două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 și 2000).

Documentarul este un omagiu binemeritat adus unor nume mari din fotbalul românesc ca Hagi, Ienei, Popescu, Iordănescu, Răducioiu și toți ceilalți membri ai echipei naționale, care dezvăluie în premieră cum au trăit ei această perioadă de glorie a fotbalului românesc, mărturisiri prezentate alături de momentele de bucurie ale oamenilor care au sărbătorit „în stradă” toate victoriile și calificările reușite de aceștia.

Prețul unui bilet de intrare este 50 lei/persoană și se va putea achiziționa atât de la casieria muzeului, din 9 iulie a.c., între orele 10.00-18.00, cât și online, accesând următorul link: https://booktes.com/cumpara/muzeul-tarii-crisurilor-oradea-complex-muzeal#2021-04-26. Costul biletului cuprinde și o vizită gratuită la muzeu.