Doamnele şi domnişoarele din Oradea au fost invitate, ieri, să participe la cea de-a șaptea ediţie a SkirtBike, o manifestare care îşi propune să promoveze mersul pe bicicletă şi un stil de viaţă sănătos.

 

Startul s-a dat din parcarea centrului comercial Retail Park Nest, de pe Calea Borșului nr. 2C, unde participantele au fost așteptate să se înscrie.

„Dragi bicicliste, haideți să îmbinăm pedalatul cu caritatea și să susținem cauza frumoasă a colegilor nostri de la Rotaract Club Oradea care, în fiecare toamnă, pregătesc ghiozdane și rechizite pentru a da o șansă la educație copiilor din medii defavorizate”, au transmis organizatoarele evenimentului, invitând, pe această cale, participantele la SkirtBike Oradea să aducă cu ele și o donație de rechizite care poate încuraja un copil să revină la școală cu bucurie.

Reprezentantele sexului frumos au pedalat apoi prin Oradea, pe următorul traseu: Bulevardul Dacia, Bdul Decebal, str. Sf. Apostol Andrei, str. Menumorut, str. Ep. Roman Ciorogariu, Parcul Traian, str. Andrei Șaguna, iar oprirea a fost la Casa Darvas La Roche.

La fel ca în fiecare an, înscrierea la eveniment a fost gratuită și s-a făcut în ziua evenimentului, la locația de start. Participantele au fost rugate să vină cu biciclete, iar după completarea unui formular, au primit, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă Pegas, oferită de NEST Oradea. Tombola s-a desfășurat la finalul cursei.

Ediția SkirtBike Oradea 2022 a fost dedicată promovării simbolurilor Art Nouveau care fac parte din identitatea locală a orașului. Prin urmare, participantele la paradă au fost invitate să devină ambasadoarele stilului Art Nouveau, purtând ținute chic inspirate din acest curent artistic având fuste sau rochii în culori pastel cu simboluri precum flori sau păsări.

SkirtBike Oradea reprezintă comunitatea femeilor de toate vârstele care au adoptat bicicleta ca mijloc de transport, oferind o alternativă chic acestei activități în care au găsit un mod de exprimare și chiar un stil de viață.

Oradea face parte din mişcarea naţională SkirtBike începând cu anul 2014, fiind cel de-al 13 oraş din ţară care s-a alăturat acestei iniţiative.