Duminică, în jurul orei 17, asupra Beiușului s-au dezlănțuit stihiile! În mai puțin de o oră, o furtună cum de mult beiușenii nu au mai văzut, a rupt crengi, a culcat la pământ mai mulți arbori, a smuls acoperișuri, mai multe străzi și alei fiind blocate.

 

Cele mai afectate au fost clădirile din centrul orașului, acolo unde câteva blocuri de pe Aleea Moților și de pe Calea Bihorului au rămas fără acoperișuri, la fel întâmplându-se și cu alte imobile din zona centrală, printre care biserica ortodoxă Sfântul Dimitrie, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” și fosta poștă. Nici Piața Agroalimentară nu a scăpat intactă, acoperișul din materiale ușoare fiind parțial smuls de vânt.

Deși pagubele materiale sunt considerabile, din fericire, nu au fost victime. În plus, cei de la Electrica au reușit să restabilească alimentarea cu energie în scurt timp de la încetarea vijeliei, iar reacția pompierilor beiușeni a fost fermă și rapidă, pe aceștia întâlnindu-i în mai multe puncte din oraș unde distrugerile au fost majore, necesitând intervenția acestora.