Zi de sărbătoare ieri, la Grădinița nr. 28 din Nufărul. Peste 220 de părinți, copii, foști angajați și invitați au luat parte la spectacolul intitulat „Opriți timpul”, dedicat atât copiilor, cât și celor mari.  

La eveniment a participat, alături de copii și profesori, un reprezentant din partea Primăriei Oradea și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Alin Novac-Iuhas.

„Grădinița noastră serbează 40 de ani de la deschiderea porților pentru copiii din acest cartier. A început să funcționeze cu opt grupe de preșcolari și patru grupe de creșă aici și am avut două locații cu câte trei grupe, una pe strada Bumbacului și una în Dimitrie Cantemir. Acum avem 10 grupe de copii și două grupe de creșă. La evenimentul de astăzi au fost invitați toți foștii angajați ai unității de la deschiderea ei și până astăzi, foști preșcolari, oficicialități, foste colege - inspectoare, directoare și, nu în ultimul rând, părinții copiilor. Programul artistic se numește Opriți timpul!, pentru că am vrea să rămânem în lumea copilăriei. Într-un montaj literar special se vor derula mai multe programe prin care vrem să prezentăm paleta largă de activități extracurriculare: dans, engleză, grup vocal - cântec, joc și voie bună. Tot în acest context, mai ales că este săptămâna cu Școala Altfel, avem un concurs Tradiții, moștenire și simțire românească, pe care îl derulăm de câțiva ani, plus alte evenimente”, a spus directoarea Cornelia Româneac.

Grădinița nr. 28 din Nufărul are în prezent 275 de copii, 21 de educatoare și 10 îngrijitoare.