Gulaş pentru tot norodul
Ziua satului Girişul de Criş a debutat sâmbătă, la ora 11.00, când a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Organizatorii s-au pregătiti pentru a-şi întâmpina oaspeţii. Astfel, de la primele ore ale dimineţii a fost aprins focul la două ceaune, amplasate în curtea Căminului Cultural din comună. Aici, bucătarul Daniel Bucurean a început pregătirea a 500 de kg de gulaş pentru toţi invitaţii care au sosit la manifestările dedicate satului. Printre ingredientele folosite se numără cele 50 de kg de carne de porc şi vită, zarzavaturi, cartofi, găluşte şi alte mirodenii. "Pentru pregătirea gulaşului am nevoie de 6-7 ore", ne-a precizat Daniel Bucureanu. În timp ce acesta supraveghea îndeaproape cele două ceaune, la terenul de sport situat înafara satului competiţiile sportive erau în toi. Elevii din comună s-au întrecut la atletism, la ciclism, la fuga în sac şi tras sfoara, iar la final au fost organizate două jocuri de fotbal, una pentru clasele V-VIII, iar una peste cei peste 16 ani. "Am pregătit o serie de medalii, cupe şi diplome pentru a-şi răsplăti pe câştigătorii acestor concursuri", ne-a declarat Delia Bondar, porfesor de sport la Şcoala gimnazială din Tărian. Începând cu ora 15.30 şi până la lăsatul serii, pe scena amenajată special pentru acest eveniment au urcat membrii Ansamblului Auşana şi ai Ansamblului Poienarii. Invitaţi speciali au fost Cornel Borza, Sânziana Toader şi Sabina Leonte. Manifestările s-au încheiat cu un foc de artificii, dar şi cu o discotecă.
FELICITARI "AUSANA', SUNTETI CEI MAI BUNI, VA MAI ASTEPTAM PE LA NOI.