Renumitul tenor spaniol José Carreras va concerta în premieră, în această seară, la Oradea, având-o ca invitată pe tânăra soprană de origine română, Laura Bretan.

Astăzi, 6 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Unirii din Oradea, câștigătoarea „Românii au talent”, Laura Bretan (19 ani), va cânta în duet cu José Carerras (74 ani), unul dintre cei mai mari tenori ai lumii din ultimii 50 de ani, care a făcut parte din geniala serie concertistică „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti.

Cu doi zile înainte de concert, sâmbătă, 4 septembrie, renumitul tenor spaniol a susținut o conferință de presă la Hotel DoubleTree by Hilton Oradea, avându-i alături pe: soprana Laura Bretan, dirijorul David Giménez și pe Mihai Jurca, city manager al orașului Oradea.

„Sunt fericit să fiu din nou pe scenă, după o pauză de 20 de luni, determinată de pandemie, dar şi să-l am alături pe prietenul meu, dirijorul Gimenez, cu care lucrez de 27 de ani”, le-a mărturisit José Carreras jurnaliștilor, adăugând că este o provocare și o mare bucurie să performeze într-un oraș în care nu a mai fost niciodată.

„Sunt nerăbdător să întâlnesc orchestra orădeană, despre care am auzit că este una excelentă”, a spus, printre altele, și dirijorul David Gimenez, menționând că are o colaborare lungă cu orchestra Filarmonicii din Bucureşti şi Cluj.

„Abia aștept să lucrez şi cu Laura, pe am auzit-o doar în înregistrări, dar sunt convins că este un artist excepţional”, a punctat dirijorul.

Pentru Laura este prima ocazie să concerteze alături de renumitul tenor José Carreras. Pe 21 august, la Braşov, tânăra artistă a primit discul de aur acordat de Media Pro Music şi Universal Music Romania pentru vânzările albumului „World I See”.

Câştigătoarea sezonului 6 de la „Românii au Talent” va interpreta în această seară, la Oradea, trei piese în duet cu marele artist spaniol şi mai multe solo.

După repetiţiile de ieri, cu orchestra simfonică, astăzi va avea loc o repetiţie generală în Piaţa Unirii, pentru marele concert care va debuta la ora 20.00.