Cu chipurile acoperite de măști, membrii Cameratei „Michael Haydn” a Filarmonicii orădene au susţinut, vineri seară, în curtea Palatului Baroc din Oradea, primul concert în aer liber, de la relaxarea restricţiilor.

Filarmonica de Stat a fost prima instituție din Oradea care a “spart gheața”, organizând primul concert în aer liber, după relaxarea restricțiilor. Evenimentul s-a adresat doar abonaților instituției și s-a desfășurat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Pe scena adecvată ca mărime şi amplasată în faţa intrării în palatul episcopal, instrumentiştii au purtat măşti de protecţie şi au păstrat distanţa de doi metri între scaune.

Și spectatorii au respectat, în mare parte, cerințele impuse de organizatori, purtând măști și stând la distanță unul de altul. Scaunele au fost așezate, încă de la început, la o distanță de doi metri între ele, iar spațiul în care s-a desfășurat evenimentul a fost delimitat. Locurile au fost ocupate în ordinea sosirii, concertul fiind supravegheat de jandarmi.

Din program au făcut parte lucrările Divertisment în Re Major de W.A. Mozart, Air de J.S. Bach, Adagio de T. Albinoni, Concerto Grosso în Sol Major de G.F. Haendel şi Dansuri Româneşti de B. Bartók.

Conducerea Filarmonicii orădene a ținut să aducă mulțumiri Episcopiei Romano – Catolice de Oradea, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.