Oradea va serba miercuri, de la ora 11.00, Ziua Drapelului Național. Evenimentul va începe la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea.

 

Oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) din Oradea va avea loc între ora 11.00 și 11.25. Va urma deplasarea pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea și, de la 11.30 la 11.32, întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă. Între 11.32 și 11.45 vor fi rostite alocuțiunile referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național, urmate de primirea drapelului național și legarea la catargul de arborare și de binecuvântarea drapelului care urmează să fie înălțat. Între 11.51 și 11.52 va avea loc sărutarea drapelului național de către oficialitățile prezente la ceremonie, în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor statului urmată de intonarea Imnului național al României și înălțarea drapelului național pe catarg. Evenimentul se va încheia, la 11.55, cu defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare.

„Steagul României are o mare semnificație istorică și este un simbol al democrației și libertății noastre. Ne amintește de sacrificiile eroilor și martirilor noștri care au luptat pentru independența și suveranitatea țării. Steagul ne amintește că suntem o națiune puternică, cu o bogată moștenire culturală și istorică și că avem responsabilitatea de a construi un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Îndemnăm toți cetățenii să participe la activitățile organizate în această zi de sărbătoare și să arboreze steagul național în semn de respect și recunoștință. Fie că este o instituție publică, o școală, o afacere sau o reședință privată, ridicarea drapelului este un act de patriotism și de recunoaștere a valorilor noastre comune. Tricolorul este al tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia în lume. La mulți ani, drag Tricolor!”, se afirmă într-un comunicat al Cancelariei Prefectului.