Dansator şi coregraf, câştigător al emisiunii „Românii au talent”,  Emil Rengle lansează şcoala de dans NOW în Oradea, oraşul său natal. Şcoala îşi va deschide porţile în data de 8 februarie.  

NOW a fost unul dintre visele lui Emil Rengle şi unul din proiectele la care lucrează de mai bine de un an.

„La 7 ani, mama m-a luat de mână şi m-a înscris la primele mele cursuri de dans. Acum, la aproape 23 de ani distanţă, îmi dau seama că nu există oră sau zi din viaţă în care să nu-i mulţumesc pentru asta. Şi tot acum îmi dau seama că tot ceea ce am învăţat despre mine însumi, despre oameni, despre viaţă, despre iubire se datorează dansului. Dansul m-a învăţat despre disciplină, despre sănătatea mişcării, despre responsabilitate, despre respect, despre comunicare non-verbală, despre iubire necondiţionată şi despre curgere lină prin viaţă. Tot ceea ce sunt şi împărtăşesc astăzi lumii a început aici, în Oradea, când am intrat într-o sală de dans ca să încep ceva ce avea să devină dragostea vieţii mele. Abia aştept data de 8 februarie să mă întâlnesc cu orădenii şi să îi introduc în lumea fantastică pe care dansul îl are de oferit”, spune Emil Rengle, îşi deschide şcoala de dans printr-un proiect cu finanţare europeană.  

Pornind de la pasiunea și meseria sa de-o viață, ideea proiectului s-a conturat natural și s-a transformat rapid într-un spațiu în care o echipă bine antrenată așteaptă să împărtășească energia dansului tuturor orădenilor.

Prin misiunea sa, NOW își propune să inițieze și să perfecționeze oamenii în tot ceea ce înseamnă dans, dar să îi susțină, totodată, în a se elibera de ceea ce nu le folosește, în a trăi în momentul prezent și a înțelege că dansul reprezintă o formă de terapie pentru corp și minte.

„NOW înseamnă momentul prezent, aici și acum, când totul se întâmplă. Pentru mine, asta a fost și va rămâne o lecție foarte importantă. Dacă reușim să rămânem conectați la momentul prezent, totul în jur se așează spre binele nostru. Acum trăim, acum iubim, acum avem curajul să creăm sau să începem lucruri noi, acum dansăm. Iar dansul este una dintre cele mai bune terapii de a te aduce și a te ține în prezent. Așa am simțit dintotdeauna: că în dans nu ratezi niciodată prezentul. Iar asta e cu adevărat o super-putere, care se află în fiecare dintre noi, dacă îndrăznim să facem pasul și să dansăm ca și când nimeni nu ne privește”, mai spune Emil Rengle.

Cursurile de dans sunt diversificate și nu urmăresc nicio limită de vârstă, de la 3 la 100 de ani, toți „copiii” fiind bineveniți.

Din echipa școlii fac parte tineri antrenori cu rezultate extraordinare în lumea dansului, asupra cărora Emil și-a pus amprenta: Kitty, Vivi și Ilaria sunt cele trei antrenoare care îi vor ghida pe toți cei pasionați de dans prin toate stilurile, de la dans modern, Hip Hop și Zumba, până la dans urban, K-pop și Latino. În egală măsură, în cadrul cursurilor se va regăsi un program de dans pentru începători, dar și cursuri de yoga pentru începători.

Stilurile de dans vor fi diversificate lunar. De asemenea, NOW își propune ca, tot în fiecare lună, să găzduiască invitați speciali din România și străinătate.

Inaugurarea școlii de dans va avea loc în 8 și 9 februarie, începând cu ora 12.00, în spațiul de pe strada Seleușului 40. Toți cei pasionati de dans vor avea parte de mai multe surprize: un fan meeting cu invitata specială, Mimi, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri români, cu peste un milion de urmăritori pe canalele sale de Social Media, un dance class inițiat de Emil Rengle și cursuri gratuite de dans.