Vânzarea imobilului în care au funcţionat Hotelul, Băile Rimanoczy şi Cafeneaua Royal a fost anulată de instanţă. Tribunalul Bihor a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean Bihor, care a cerut anularea contractul de vânzare-cumpărare a clădirii monument, situată în Oradea, str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 1, corp B, pentru care administraţia judeţeană îşi exprimase dreptul de preemţiune.

 

Consiliul Judeţean Bihor a cerut, în instanţă, constatarea nulităţii contractului de vânzare-cumpărare a imobilului monument istoric, parte din ansamblul „Hotelul, Băile Rimanoczy și Cafeneaua Royal”, situat în Oradea, str. Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 1, corp B. Clădirea monument a fost achiziționată, în luna aprilie a anului trecut, la pachet cu alte trei proprietăţi, situate în Alba Iulia, Salonta şi Târgu Mureş, de către Remaxa Imobiliare, o societate cu profil imobiliar. Proprietarul, UniCredit Bank, anunţase intenţia de a scoate la vânzare întregul pachet de imobile încă din luna februarie 2017. La începutul lunii martie, întruniţi într-o şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au fost de acord, în unanimitate, cu exprimarea dreptului de preemţiune asupra imobilului din Oradea, însă banca impunea vânzarea acestei clădiri la pachet cu celelalte trei proprietăţi. Clădirea din Oradea era estimată la 310.000 euro, iar toate patru clădirile, în total, erau estimate la 800.000 euro. CJ Bihor a anunţat, în martie, că nu intenţionează să cumpere decât imobilul din Oradea şi a înştiinţat banca în acest sens, însă UniCredit Bank nu a ţinut cont de decizia administraţiei judeţene şi a vândut clădirile la pachet.

Ieri Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că instanţa a anulat parţial contractul încheiat între bancă şi firma Remaxa, mai exact partea referitoare la vânzarea clădirii monument situată în centrul Oradiei.

„Tribunalul Bihor a admis acțiunea formulată de Consiliul Județean Bihor în contradictoriu cu pârâții UniCredit Bank și SC Remaxa Imobiliare SRL, constatând nulitatea parțială a contractului de vânzare-cumpărare încheiat între bancă și societatea comercială referitoare la corpul B din imobilul monument istoric, fost Hotel și Băi Rimanóczy și fosta cafenea Royal, situat în municipiul Oradea, strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1. Consiliul Județean a decis acționarea în instanță a băncii UniCredit Bank și societății Remaxa Imobiliare SRL, după ce prin Hotărârea nr. 36 a Consiliului Județean Bihor din 3 martie 2017 a decis exercitarea dreptului de preemțiune prevăzută de lege asupra imobilului monument istoric și cumpărarea corpului de clădire la prețul de 310 mii de euro, ofertat de bancă. Hotărârea poate fi atacată în 30 de zile de la primirea comunicării”, se menţionează în comunicatul de presă al CJ Bihor.