Unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din Europa, Festivalul Medieval Oradea, readuce în prezent obiceiuri și tradiții, cavaleri și personaje care să ne poarte într-o călătorie istorică autentică. Timp de trei zile, în perioada 1-3 iulie 2022, Cetatea Oradea devine o imensă reședință medievală unde vom întâlni meșteri, cavaleri, oșteni, domnițe, menestreli veseli și îmblânzitori de foc într-o ambianță unică.

Evenimentul mult așteptat cuprinde numeroase activități interactive, de la ateliere meșteșugărești până la demonstrații de luptă și distracție pentru toate vârstele: muzică, dansuri medievale, activități pentru copii, concerte live, jonglerii cu foc, jocuri nomade și vânătorești. Serile festivalului vor fi animate de concerte de muzică live susținute de artiști din România și de peste hotare.

Cetatea va adăposti și zone cu bucate tradiționale, mâncăruri pentru toate gusturile, food trucks, dulciuri, înghețată, cafea și vin.

 

CE de Full-Contact Jousting

Festivalul care s-a lăsat așteptat doi ani, revine cu o ediție specială, a Campionatului European de Full-Contact Jousting, pentru prima dată în România. Les Ecuyers de l’histoire (FR) vor fi gazdele acestui campionat spectaculos. Peste 350 de luptători și cavaleri medievali, arcași și călăreți cu arme de asediu și catapulte, s-au antrenat luni de zile pentru o suită spectaculoasă de turniruri. Întreg programul de turniruri, bătălii și lupte medievale se va desfășura în Parcul Cetății Oradea, în perioada 1-3 iulie, publicul având posibilitatea de a le viziona din tribunele instalate special pentru eveniment. În seara de 30 iunie, ora 20.00, în Piața Unirii va avea loc Parada coifurilor, prezentarea cavalerilor și a echipelor. Copii vor avea și ei parte de distracție pe cinste, cu iz medieval. Cetatea va fi pregătită cu ateliere meșteșugărești, farse medievale, catapulte mici, castel de paie și multe alte surprize.

Atmosfera medievală a Festivalului va fi asigurată de un alai de trubaduri și menestreli, care vor umple Cetatea de veselie și culoare. Nume sonore ale industriei muzicale vor urca pe scena principală a evenimentului pentru concerte de muzică ușoară, folk, pop sau rock: Hara, Alexandra Ușurelu și Bosquito.

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, cu sprijinul Asociației Deus Vult și al VPK - Packaging.