Oradea este al șaselea oraș în care va poposi Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari.

Vechea Cetate din Oradea va fi transformată, pentru două zile, în locul ideal de joc, distracție și mișcare. Urban Playfield va avea loc în 24-25 august și va aduce o varietate de activități sportive și divertisment, de la volei, tenis, baschet, badminton, până la tenis de masă, fotbal și jocuri distractive precum cornhole, X și 0 sau fussball. Nu va lipsi nici atracția numărul unu pentru cei mici: un mare turn de escaladă cu mai multe fețe de cățărare.

„Avem o sumedenie de activități pline de energie în Urban Playfield, pentru toate vârstele. Descoperim împreună distracția prin mișcare, dar și spațiile dragi din orașele țării. Cetatea Oradea este un loc plin de istorie și cu o mare însemnătate pentru comunitatea locală. Acum, că este renovată, vrem să ajutăm și noi la oferirea unei semnificații cât mai mari a acestui loc special și să arătăm oamenilor cât de multe pot să facă într-un spațiu urban, la ei acasă”, anunță Mirel Alexa, organizator Urban Playfield.

Pe lângă zonele de joacă și de sport diverse care vor fi amenajate, în cadrul evenimentului va fi pregătită și o scenă pe care vor avea loc demonstrații sportive de zumba, judo, karate, dans hip-hop și balet, precum și concursuri cu premii surpriză. Accesul la toate activitățile este gratuit, iar evenimentul se va desfășura între orele 10.00-21.00.

Urban Playfield este un proiect care face un tur national, în zece orașe din țară, dedicate jocului și sportului de masă. Fiecărui oraș-gazdă îi este dedicat un weekend cu multe activități sportive și divertisment pentru toți participanții, indiferent de vârstă. Până acum, Urban Playfield a fost la Alba Iulia, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Iași.

Evenimentul promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială, și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant. Transformând spațiile din oraș în zone de joacă, festivalul sporturilor luate în joacă demonstrează că mișcarea poate fi integrată în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

Urban Playfield Oradea este susținut de Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și Cetatea Oradea.