Atmosferă frumoasă sâmbătă, la ora 16.00, în Piața Unirii. 70 de micuți împreună cu părinții, au dansat, în fața unui public de aproximativ 70 de persoane, pe ritmurile cunoscutei melodii Jerusalema.

Profitând de razele călduroase ale soarelui, fetițe și băieți de toate vârstele și înălțimile, alături de tătici sau mămici, au luat cu asalt sâmbătă Piața Unirii pentru a participa la un flashmob inedit.

„Încercăm să aducem puțină culoare în sufletele tuturor. Este o perioadă în care este necesar să fim distanțați, dar trebuie să rămânem împreună”, a spus Ana Maria Toth, care a rugat apoi toată lumea care participa la eveniment să poarte mască: „Cine nu are mască, rugăm să părăsească perimetrul”. Cei mai mulți aveau mască, dar au fost și câteva grupuri răzlețe care s-au făcut că nu aud.

Dansul a avut loc după obișnuita încălzire, urmată de o repetiție. Sincronizarea nu a fost perfectă, dar evenimentul și-a atins ținta, aceea de a face oamenii, care au aplaudat la final, să se simtă bine.

Evenimentul a fost organizat de Școala de balet și dans Anette Classic Dance.

Jerusalema, o piesă muzicală sud-africană, a devenit în câteva luni hit mondial strângând 140 de milioane de vizualizări pe YouTube. Ea a fost lansată sub forma unei provocări pe TikTok, de către o companie din Angola, devenind un imn panafrican. Piesa are și o dimensiune politică, ea promovând pacea între străini și restul populației din Africa din Sud, unde, în 2019, au fost mai multe violențe cu tentă xenofobă.