Peste 70% din lucrările la noua clădire a Unității de Primire a Urgențelor (UPU) SMURD sunt deja realizate. În următoarea etapă, pentru a putea continua reabilitarea, activitatea de primire urgențe se va desfășura provizoriu, timp de 3 luni, în 43 de containere modulare.

Acestea vor fi amplasate pe platforma din fața Spitalului Județean. Primele 20 au ajuns. De săptămâna viitoare va începe configurarea acestora.

„Ne propunem ca de luni, 15 iunie, toate activităţile de preluare a urgențelor să fie gestionate în containere modulare. Ne propunem ca, în 15 septembrie, dacă nu vor apărea probleme deosebite, UPU să-şi desfăşoare activitatea în spaţiile reabilitate şi în cele nou construite. Mulțumesc tuturor celor care au avut probleme la UPU pentru înţelegerea dovedită în perioada derulării lucrărilor”, a postat primarul Ilie Bolojan pe Facebook.

Lucrările la noua clădire, începute anul trecut, valorează 5 milioane de euro. Jumătate sunt finanțate de Ministerul Sănătății, jumătate de Primăria Oradea. După provizoratul din această vară, la toamnă, pacienții care vor ajunge la UPU vor fi primiți în una din cele mai moderne unități din țară.