Începând de luni, 15 august, cei care trec prin Parcul Libertății din Oradea pot admira pictura stradală intitulată „Mozaic citadin”, lucrarea, finanțată printr-un proiect al Fundației Comunitare Oradea, fiind inaugurată. 

„Momentul inaugurării picturii stradale reprezintă nu doar încheierea unui proces creativ, ci și debutul unei stări de încântare spirituală prin parcurgerea în desfășurare a covorului stradal, astfel conceput. Povestea poate fi recitită de nenumărate ori, la fiecare parcurgere a ei prin reinterpretarea simbolurilor în care abundă creația. Amprenta pe sufletul orașului se materializează în fapt ca un obiectiv turistic, o creație ludică menită să coloreze privitorului atât zilele mohorâte, lipsite de soare, cât și cele de arșiță dogorâtoare. Evenimentul marchează începutul unui nou capitol înscris într-o carte, deopotrivă pentru adulți și copii”, a declarat artista Roxie Stan.

Lucrarea a fost inaugurată luni, 15 august, evenimentul cuprinzând o serie de workshop-uri și ateliere, atât pentru adulți, cât și pentru copii: modelare ceramică cu mentorul Farkas Monika; mișcare organică - Maya Kovacs; atelier de origami - Gabriela Pap; workshop de colorat cu creta pe asfalt - Roxie Stan; atelier de înșirat mărgele - Ida Pázmán; pictură facială - Vivien Erdei; atelier de pictură - Horea Sălăgean; atelier de colorat mandale - Csathó Töhötöm; workshop de împletit codițe din ață colorată - Alexandra Mureșan; atelier de șah - Mihai Crăciunescu; atelier alchimic de bijuterie - Ana Dobraş & Andrei Lupu.

Evenimentul a fost completat de expoziții de pictură, susținute de Horea Sălăgean, Csathó Töhötöm, Kapitán Csabi, precum și de expoziții de fotografie, Csato (Emeric) Imre - „Nostalgii orădene”, Ovi D. Pop - „Oradea mea”, Alexandra Mureșan - „Fotografie de stradă”. Spre seară evenimentul a luat sfârșit pe note muzicale, în ambianța unui concert de chitară susținut de Si Mai Mela, intitulat „Mozaic muzical”. Proiectul a fost finanțat prin programul Fundația Comunitară Oradea - Bursa Talentelor, și a fost sponsorizat de companiile Madrugada, Celestica, Plexus, Decitex, Sema Expres, SC Medfarm Negre și alți donatori individuali.