Pompierii militari din cadrul a două subunități ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au acționat azi pentru stingerea unui incendiu produs la un autocamion încărcat cu aproximativ 1.000 de litri emulsie de bitum, aflat într-o parcare din Băile Felix.

Apelul care sesiza izbucnirea incendiului  a fost primit în dispeceratul ISU BH în jurul orei 12.55, moment în care la locul indicat de apelant au fost mobilizați de urgență, pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai și Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau violent la nivelul autovehiculului, fiind alimentate de gazul provenit de la butelia sistemului de încălzire a emulsiei de bitum.

Pompierii militari au acționat cu spumogen asupra focarului, stingând incendiul în aproximativ cinci minute, după care, timp de circa 30 de minute, au continuat să acționeze pentru răcirea rezervorului încărcat cu emulsie de bitum pentru a preveni aprinderea acesteia.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de o conductă fisurată, aferentă instalației de încălzire a emulsiei de bitum.

În urma evenimentului, au ars instalația de aprindere și protecție a arzătorului.