Sala Ambasador a Clubului Diplomatic din Parcul Regele Mihai I al României din capitală a găzduit vineri, la ora 18.00, recepția de rămas bun a ambasadorului Japoniei în România, Hiroshi Ueda. Printre invitați a fost și artistul fotograf Ștefan Tóth István, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA).

Cu această ocazie, Ștefan Tóth István și Patricia Maria Ştirbu, preşedinte „Summit Agro” Romania (SAROM), i-au înmânat ambasadorului Diploma de membru de onoare al Asociației Internaționale, în semn de recunoștință pentru sprijinului acordat în promovarea artei fotografice din cele două țări.

Ambasadorul a colaborat la realizarea mai multor proiecte culturale comune organizate de AIEFA și SAROM, cum ar fi expoziția de artă fotografică intitulată „Oameni și peisaje din România și Japonia” vernisată pe 10 decembrie 2021 în Cetatea medievală Oradea și la vernisajului căruia a participat diplomatul japonez. De asemenea, ambasadorul Japoniei a onorat cu prezența sa și a luat cuvântul în cadrul festivității organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de existență a Summit Agro România, care a avut loc pe 15 decembrie 2022 în Sala „C. A. Rosetti” a Palatului Parlamentul României, în cadrul căreia au fost vernisate expozițiile de artă fotografică „România Pitorească”, „Oameni și peisaje din România și Japonia”, respectiv personala jubiliară a președintelui AIEFA, intitulată „Clipe furate”. Hiroshi Ueda a fost prezent și a luat cuvântul și la vernisajul expoziției internaționale de artă fotografică „Tradiții Populare din România și Japonia”, pe 5 octombrie 2023, la Parlamentul României. În cele două albume ale expozițiilor artiștilor fotografi din România și Japonia, au fost publicate și mesajele ambasadorului. În cadrul recepției cei doi orădeni s-au reîntâlnit cu ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, respectiv al Egiptului, Moayad Eldalie, cu care AIEFA și SAROM au colaborat la realizarea unor proiecte expoziționale. De asemenea cei doi orădeni au avut ocazia să se întâlnească în cadrul recepției și cu fostul președinte al României Emil Constantinescu.