Cel mai mare târg de antichităţi şi produse meşteşugăreşti din Bihor, desfăşurat în fiecare vară în comuna Lugaşu de Jos, „Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”, a fost deschis oficial joi, 26 august, la Castelul President din localitate.

Comuna Lugaşu de Jos, Asociaţia „Viitorul Regiunii Crişurilor” şi Asociaţia Pro Valea Crişului Repede – Pro Sebes Körös Völgy Egyesület” organizează, în perioada 26-29 august, „Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”. Evenimentul de deschidere a avut loc ieri, 26 august, de la ora 17.00, la Castelul President din Lugaşu de Jos. Târgul a fost reluat după un an de pauză, cauzată de situaţia pandemică. „Reluăm tradiţionalul nostru târg şi ne reîntâlnim cu comercianţii, producătorii, meşterii populari, având grijă, totodată, să protejăm sănătatea şi siguranţa oamenilor”, a declarat primarul comunei Lugaşu de Jos, Sorbán Levente. El a anunţat că la ediţia din acest an şi-au confirmat  participarea peste 150 de comercianţi. Lor li se alătură 120 de artişti care vor asigura atmosfera de sărbătoare a acestui eveniment. Târgul are loc pe platoul de lângă Drumul Naţional DN1- E60. Tradiţia Târgului Corvinilor - Târgul de 500 de ani a fost reîncepută în anul 2017. De atunci, ediţie după ediţie, evenimentul s-a bucurat de un număr tot mai mare de vizitatori. În 2021 este prezentă la târg şi Asociaţia Fermierilor Maghiari Partium, care va participa la un meeting la Castelul Zicky, astfel că evenimentul se dezvoltă pe încă o componentă. Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19, târgul nu a fost organizat, însă în anul 2019, organizatorii au oferit patru zile pline de spectacole şi concerte live, spectacole de muzică şi dansuri populare, jocuri antrenante, ateliere de creaţie, demonstraţii de mânuire a unor arme medievale, dar şi tombole zilnice cu premii în electrocasnice şi scule pentru grădinărit, inclusiv un autoturism Dacia Sandero, la ultima tragere la sorţi. În program a fost organizat şi Marele Premiu al Ardealului - Derby-ul rablelor.

Programul Târgului Corvinilor - Târgul de 500 de ani 2021

Astăzi, de la ora 17.00, distracţia va începe cu Select Band. Sâmbătă, de la ora 16.00, va începe o competiţie mult aşteptată, derby-ul rablelor, la care şi-au anunţat participarea mai mulţi localnici, apoi, de la ora 19.00, va urca pe scenă Jessie Baneş, de la ora 20.00,  Kally, iar de la ora 21.00, Mr Juve. Programul se va încheia cu o discotecă în aer liber.

Duminică, între orele 16.00-19.00, va avea loc un program folcloric, apoi, timp de o oră, un program în limba maghiară, urmat de prestaţia lui Mohácsi Brigitta. La cererea publicului, pe scenă va urca Jador, de la ora 21.00, urmat de DJ Project.

Târgul se va încheia cu spectaculoase focuri de artificii.