Lume multă, mămici cu copilași, vârstnici și tineri au participat astăzi, de la ora 10.30, la festivitatea de absolvire a şcolii, înălţării la gradul de agent de poliţie şi depunerii Jurământului de Credinţă a tinerilor de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”, eveniment ce s-a desfășurat în Piața Unirii.

 

O mare de uniforme albastre, multe zâmbete și relaxare vineri, în Piața Unirii din Oradea. 291 de absolvenți ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” au depus Jurământul de Credinţă. La eveniment au participat adjunctul inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, comisar-șef de poliție Tatiana Ivan, prefectul județului Bihor Ioan Mihaiu, vicepreședintele Biroului Executiv Central al Corpului Național al Polițiștilor, comisar șef de poliție Liviu Ghețău, oficialități locale precum și oaspeți din Republica Moldova și Ungaria.

Directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne Carmen Dan și le-a urat succes absolvenților.

„Acești tineri nu au ales meseria pentru salariu, care oricum nu este unul extraordinar, ci pentru că este o profesie nobilă. Este frumoasă uniforma de agent al poliției de frontieră dar este greu să o dobândești. Să vă păstrați integritatea, cinstea și onoarea pentru că odată pierdute nu mai pot fi redobândite. Rămâneți străjeri ai legalității, liniștii și ordinii publice”, a spus, printre altele, Ionel Hotnoga.

Media de absolvire a promoției noiembrie 2018 este de 8,51. Cei mai buni agenți au fost Lenuța Ursachi-Dabîca (șef de promoție) – media 9,66, Valentin Popa – media 9,53 și Laura-Diana Gherman – media 9,40.

Absolvenții au fost repartizați în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră, la frontiera externă a României, în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări și a Direcției Generale de Pașapoarte, ca debutanți pentru o perioadă de 6 luni.