După ce au vizitat „Casa Mea Eden” din Șoimi și le-au citit povești copiilor cu probleme de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1, bibliotecarii de la Județeană le-au arătat copiilor cum se făceau oalele în urmă cu câteva zeci de ani, atât practic. cât și prin intermediul unui filmuleț. 

Evenimentul s-a desfășurat de la ora 10.00 lângă intrarea în Biblioteca Județeană. „În parteneriat cu Ambasada Statelor Unite am organizat activitatea „4/4 pentru prieteni”, având ca scop susținerea voluntariatului. Am avut în total trei activități, o vizită la „Casa Mea Eden” din Șoimi, unde am donat cărți, semne de carte și cărți de joc pentru vârstnici. La CȘEI am citit povești pentru copiii cu probleme, iar aici desfășurăm activitatea „Olăritul - meserie de viitor”. Participă 15 elevi de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cordău și încă 5-6 tineri de la Asociația Down. Avem o invitată specială Elisabeta Maria Poli, din Vadu Crișului, care este profesoară, provine dintr-o familie de olari și le va arăta practic copiilor cum se fac oalele. Apoi vom viziona un film cu olăritul în Bihor”, a declarat Mariana Barna - șef serviciu comunicare colecții Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”. 

Evenimentul face parte din iniţiativa naţională coordonată de Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education, într-un demers dedicat prieteniei şi voluntariatului. În 4 aprilie, oamenii au fost îndemnaţi să dedice o parte din timpul lor pentru ceilalţi - prieteni, comunitate, școală, când se comemorează 50 de ani de la trecerea în neființă a dr. Martin Luther King Jr., a cărui activitate, determinare, curaj şi idealuri nobile sunt o inspiraţie continuă.