Spectacolul – eveniment Havasi Simphonic, organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, s-a vândut în timp record, deşi organizatorii au scos la vânzare 2000 de bilete. La cererea publicului, de miercuri, 7 august, a fost suplimentat numărul de locuri cu încă 436 de bilete.

Aşa cum a explicat directorul APTOR, Mihai Jurcă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la începutul lunii august, preţul mic al biletelor (între 25 de lei şi 100 de lei) a fost unul dintre motivele care au atras atenţia asupra concertului şi locuitorilor din oraşele vecine cu Oradea, cum ar fi Clujul. Astfel, cele 2.000 de bilete puse la dispoziţie de către organizatori s-au epuizat în timp record. Pentru că cereri din partea publicului au continuat să existe, primăria a decis să suplimenteze numărul de scaune cu 436 de locuri, repartizate în două tribune. Acestea au fost pus în vânzare pe reţeaua iabilet.ro, începând cu data de 7 august.

Concertul lui Havasi este un debut în aer liber, Oradea fiind primul oraş în care artistul acceptă să cânte astfel. Concertul va avea loc în Piaţa Unirii, în data de 21 august, de la ora 20.30.  Programul este alcătuit din lucrări 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanți și adaptabili tineri compozitori de astăzi, Havasi. Stilul său muzical unic combină profunzimea și disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionantă a genului world music și puterea pură a rock-ului. Spectacolul concert Havasi aduce laolaltă, pe aceeași scenă, pianul solo, o multitudine de soliști extrem de talentați ai genului world music și tobele rock. Artiștii poartă publicul într-o călătorie fascinantă prin scene muzicale care se desfășoară constant. Diferitele ambianțe oferă publicului o experiență de o intensitate memorabilă, ca o plimbare într-un montagne-russe al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video.

Una dintre cele mai mari atracții ale spectacolului este „bătălia instrumentelor”. Doi mai artiști care interpretează în același ritm muzical. Havasi, pianistul clasic cu studii de conservator, și Endi, toboșarul rock, apar acum împreună pe aceeași scenă, uniți într-o dorință comună de a face muzică excelentă, depășind granițele genului.

Interpretarea lor este atât o colaborare, cât și un duel, o confruntare captivantă care creează scântei muzicale dezvăluind, în același timp, neașteptatul: delicatețea setului de tobe și puterea de percuție a pianului.

Havasi este unul dintre rarii compozitori cu carisma de vedetă rock care poate susține concerte cu casa închisă pe stadioane imense. A interpretat în fața a 46.000 de persoane, umplând Arena din Budapesta de 4 ori într-un singur weekend. În ultimii ani a susținut concerte cu casa închisă și pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Arena Tauron din Cracovia și Wiener Stadthalle din Viena. Havasi Symphonic a fost concertul internațional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes și nr. 1 absolut pe Deezer: artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1.