Aproximativ 80 de elevi din Oradea au participat marți, 28 noiembrie, la un Festival de muzică cultă românească dedicat Zilei Naționale. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui concurs în care elevii le-au arătat cadrelor didactice și părinților că orele petrecute studiind nu au fost în zadar.

 

Pe tot parcursul zilei de marți, de la ora 9.00 la 17.00, 80 de elevi, în principal de la Liceul de Arte, și-au arătat măiestria în cadrul unui festival concurs desfășurat în sala festivă a Liceului de Arte. Au participat elevi de toate vârstele, de la prichindei din clasa I la adolescenti cu un pas în facultate, din clasa a XII-a. Aflat la adoua ediție, concursul a fost organizat pe mai multe categorii: pian, pian secundar, vioară, corzi, violoncel și suflători și s-au cântat doar piese românești. Elevii au fost jurizați de șefii de catedră de la fiecare instrument de la Liceul de Arte, ajutați de alte cadre didactice.

Miercuri, 29 noiembrie, de la ora 10.00, a avut loc festivitatea de premiere, organizată sub forma unui miniconcert. Toți participanții au primit diplome și felicitări.

„Față de anul trecut, la prima ediție, anul acesta au intrat multe instrumente noi ceea ce a atras mai mulți elevi dar și mai multă muncă. Vrem ca acest festival să-l organizaăm anual și să devină o tradiție la noi în școală”, a spus, pentru Crișana, Ciprian Frunză de la Liceul de Arte.

Festivalul a beneficiat și de aportul elevilor de la arte plastice, din clasele I-IV, care au pus la punct o expoziție specială în sala festivă. Organizator a fost Liceul de Arte prin implicarea activă a directoarei Mihaela Bondar și a profesoarei Desanca Ion. Festivalul este parte a unui proiect educativ intitulat „Muzica românească cultă  un izvor al expresivității”.