Eveniment emoționant vineri, 14 iunie, la Liceul de Arte. Bunicii elevilor din clasa profesoarei Valeria Bunica le-au povestit celor mici despre cum era școala pe vremea lor.

Activitatea „Școala, punte între generații!” a avut loc de la ora 11.00, la Liceul de Arte. Elevii și-au invitat seniorii să le povestească, lor și colegilor lor, despre școala din tinerețea lor. Bunicii și bunicile s-au bucurat de inițiativă și au povestit, folosind diferite obiecte păstrate, dar și imagini proiectate în fața clasei, din vremea lor. Despre școlile din sate cu învățământ simultan, viața în internat, frigul din școli iarna, fotbalul jucat cu mingi făcute din cârpe, uniformele care trebuiau să fie mereu impecabile, numerele purtate pe uniforme, bentița obligatorie, cravata de pionier, verificarea batistelor și a unghiilor curate, învățatul la lumina lămpii sau a lumânării, munca patriotică, tunsul obligatoriu, respectul față de dascăli, prieteniile care se leagă în primii ani de școală. Cu fiecare poveste, în fața copiilor se deschidea o lume nouă, diferită, despre care voiau să afle și mai multe, așa că invitații au fost asaltați cu noiane de întrebări.

Pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine, învățătoarea Valeria Bunica le-a reamintit despre vizita recentă de la Muzeul Orașului Oradea, acolo unde au putut vedea o grămadă de lucruri specifice perioadei.

La final, micuții au cântat o piesă specială și fiecare elev i-a dăruit bunicii și bunicului lui o diplomă specială.