Copilul, cel mai frumos cadou pe care Dumnezeu l-a dăruit omului, a fost sărbătorit, de 1 iunie, și la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea.

 

Profesori, elevi și părinți au umplut curtea liceului miercuri dimineață pentru a se bucura împreună de miracolul copilăriei. Elevii din clasele gimnaziale ale școlii, dar și invitații lor din clasele primare de la alte instituții de învățământ au participat la atelierele pregătite de colegii lor mai mari și cadrele didactice.

Elevii au desenat la atelierul de pictură coordonat de profesoarele Emilia Negru și Loredana Vereș, ajutate de elevele Orina Covaci, Cristina Sinko, Ecaterina Cărchilan, Giulia Ciortin și Diana Gațu-Ungureanu.

Profesoara Tabita Fărcaș le-a pregătit elevilor mituri și legende, iar atelierul de teatru a fost supervizat de profesoarele Laura Lup și Elena Luca.

A fost mare distracție și când au fost provocați de profesoara Ioana Mladin și voluntarul Casian la atelierul de dezlegare a ghicitorilor buclucașe.

Profesoarele Andreea Mada și Carmen Bubela împreună cu elevii Teodor Pantea, Nina Cuc, Beatrice Fanea și Briana Fechete au antrenat elevii să participe la diferite jocuri de „cabană”.

Toți copiii au fost bucuroși să vadă orașul în miniatură sau „Orașul din sufragerie” și machetele cu scene din Cartea junglei și Arca lui Noe, opera profesorului de religie Vasile Juncu.

Întrecerile sportive au fost coordonate de profesorii Eugen Ilisoi și Rodica Turcaș și elevii Stein Carla, Boroș Iulia și Pruncuț Maria.

Buluceală mare a fost și la atelierul de pictură pe față unde elevele Denisa Bălaș și Ilinca Dascalciuc au mulțumit „clienții” dornici de a avea o mică amintire chiar și pentru câteva ore.

Și nu se putea fără desene pe asfalt... atelier condus de profesoarele Olga Trif și Cristina Brădău și elevele Sorana Anamarie și Andrei Andrica.

Și elevii clasei a V-a au făcut o frumoasă surpriză tuturor invitaților interpretând piesa de teatru „Vis de copil” scrisă de profesoara lor de istorie Livia Ghiurcuța.

Și pentru a imortaliza prezența la această activitate, copiii au avut două locuri special amenajate pentru fotografii.

De la mic la mare elevii au dansat, au râs și s-au bucurat și de dulciurile oferite de profesoara Mihaela Băguț, directoarea școlii.