Astăzi, 14 iulie, de la ora 11.00, la Monumentul Eroilor Francezi, situat în parcul 1 Decembrie, va avea loc o manifestare omagială dedicată Zilei Naționale a Franței.

 

Instaurată în anul 1880, Ziua naţională a Franţei celebrează cele două evenimente care au marcat istoria sa modernă, începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federaţiei. Prin semnificaţiile sale şi în onoarea Republicii Franceze, ziua de 14 iulie este cunoscută şi sărbătorită şi în alte ţări din Europa sau din lume.

La Oradea, evenimentul dedicat Zilei Naționale a Franței, este organizat de Fundația Franco-Română, în colaborare cu Primăria municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor.

„Sărbătorim, în fiecare an, Ziua Naţională a Franței, cu participarea francofonilor și francofililor de pretutindeni. După doi ani de pauză, dorim ca, anul acesta, să marcăm, cum se cuvine, această sărbătoare. Drept urmare, vă invităm joi, 14 iulie, la Monumentul Eroilor Francezi, situat în Parcul 1 Decembrie (în spatele Casei de Cultură), începând cu orele 11.00, pentru alocuțiuni și depuneri de flori. Vă așteptăm cu drag!”, anunță organizatorii evenimentului.