Anul 2018 va fi unul cu multe amintiri plăcute pentru elevii de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. Cu câteva zile înainte de Crăciun, 280 de elevi au depus jurământul militar în fața familiilor, a oficialităților și a celor care i-au pregătit.  

Depunerea jurământului militar de către cea de-a 29-a serie de elevi declaraţi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea septembrie 2018 a avut loc pe 21 decembrie, la sediul Școlii, în prezenţa adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul principal de poliţie Liviu Bute. Directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga, a transmis tinerilor elevi mesajul Ministrului Afacerilor Interne și a felicitat viitorii poliţişti de frontieră în numele conducerii Ministerului: „Sunteți parte a celor peste 2.870 de elevi ai instituțiilor de învățământ aparținând MAI care, zilele acestea, au depus jurământul militar. Am încredere că veți fi cu toții în formație și la absolvirea școlii, așa cum am încredere că veți face cinste structurilor Ministerului Afacerilor Interne în care vă veți desfășura, ulterior, activitatea.”.

Chestorul principal de poliție, Liviu Bute, a transmis tinerilor elevi mesajul conducerii Inspectoratului General al Poliție de Frontieră Române, a felicitat viitorii poliţişti de frontieră, exprimându-şi, totodată, încrederea în instituţie cu privire la formarea lor ca absolvenţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional.

Cei 280 de elevi școlarizați la Oradea, care au depus jurământul militar, 107 fete şi 173 băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului din luna septembrie 2018, examen la care au fost înscrişi 1.424 de candidaţi.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi lor, care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături.