Chiar dacă au fost seri friguroase, vineri, sâmbătă și duminică, Campusul Universității din Oradea (UO) a fost în sărbătoare. Studenții, alături de unele cadre didactice, au participat la un eveniment bogat în muzică underground, karaoke și muzică populară.

 

Evenimentul s-a desfășurat lângă sediul fostei Facultăți de Muzică, în Campus, unde a fost improvizată o scenă și montate câteva căsuțe de la care au putut fi achiziționate suveniruri în schimbul unor donații pentru proiectele derulate de Centrul de Transfuzie Sanguină – „Donează sânge, fii erou” și Rotary Club – „Aparate saline pentru grădinițe”. Spațiul a fost frumos decorat cu luminițe, la intrare fiind afișat „La mulți ani 2019”.  

„În Dobrești ar fi nevoie de astfel de aparate saline pentru că la grădinița de acolo sunt mulți copii care au astfel de probleme. Părinții de acolo nu își permit să le cumpere aparate și nici să îi ducă la salină și noi vrem să adunăm bani pentru a-i ajuta. Și nu e vorba doar de copilașii din Dobrești”, a spus profesoara Maria Pop, care strângea donații la Căsuța Rotary.

Între timp, tinerii au intrat în cortul amenajat și au început să cânte pe o piesă de hip hop. Sâmbătă a fost seară karaoke. Duminică de folclor.

„Studenții au fost foarte receptivi la acest proiect. Cred că este o inițiativă frumoasă, mai ales că este aproape de ei. Mulțumim și Primăriei că ne-a ajutat cu aceste căsuțe de lemn”, a spus prorectorul Marcela Prada, prezentă la eveniment.     

Programul a fost divers: outdoor club, underground music – vineri, karaoke – sâmbătă și muzică populară (Ansamblul folcloric al Facultății de Arte coordonat de Oana Lianu, Ansamblul UO Datini din Bihor coordonat de Mihai Jurcă, Sebastian Lupu și un program artistic realizat de studenți) – duminică.

Pe lângă spectacole, studenții au primit ceai, punch, gogoși și mâncare tradițională.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea din Oradea, alături de Asociațiile studențești ale UO, Primăria Municipiului Oradea, Cetatea Oradea, Grădina Zoologică, Students’ Select Club, Teatrul Regina Maria, Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea și Asociația Folclor Fără Frontiere.