Universitatea din Oradea va găzdui, și în acest an, pe 27 septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni. Cei interesați vor putea să ia parte la experimente, ateliere de lucru, demonstrații, prezentări, activități educative și concursuri cu premii. Evenimentul se va desfășura în Sala de Jocuri Sportive a universității.

 

Orașele din România care vor participa la Noaptea Cercetătorilor Europeni sunt: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Galați, Hunedoara, Oradea, Petrila, Ploiești, Suceava, Tecuci, Timișoara, Titu.

„Aventura științifică pentru toate vârstele are loc pe 27 septembrie. Participă, alături de cei mai prietenoși cercetători, la o călătorie captivantă în lumea științei. Ia-ți familia, prietenii, colegii și profesorii și hai să descoperim împreună tainele chimiei, fizicii, ingineriei, astronomiei, roboticii, antropologiei și multor altor domenii. Te așteaptă experimente trăsnite, ateliere de lucru, demonstrații și prezentări, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize!”, au spus organizatorii evenimentului, într-o postare pe pagina de facebook.

Încă de la prima ediție a evenimentului dedicat popularizării științei, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, din anul 2005, milioane de participanți au intrat în dialog cu savanți de pe întreg continentul. Anual, peste 1,5  milioane de curioși iau parte la acest adevărat regal dedicat viitorului cercetării științifice.