La sediul Muzeul Țării Crișurilor Oradea, miercuri, 21 februarie, de la ora 12.00, va avea loc lansarea volumului „Studia Interdisciplinaria. In memoriam Magistri Barbu Ștefănescu”.

 

Cartea, apărută recent (2023) la Editura Muzeului Țării Crișurilor Oradea și a Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române din Cluj-Napoca, sub coordonarea unor specialiști (Gabriel Moisa, Florina Ciure, Sorin Șipoș, Ioan Goman), reunește studiile, multe cu caracter interdisciplinar, a nu mai puțin de 67 de autori și coautori din țară și străinătate, majoritatea foști colegi, studenți, doctoranzi sau colaboratori apropiați cu profesorul Barbu Ștefănescu, din diverse domenii ale cercetării științifice (arheologie, istorie, etnologie, demografie, mentalități, artă, muzeografie, geografie etc.).

La eveniment vor lua cuvântul: prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, rector al Universității din Oradea, prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și Decan al Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, prorector al Universității din Oradea și prof. univ. dr. Florica Ștefănescu, Universitatea din Oradea.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea. Lansarea de carte va avea loc miercuri, 21 februarie, de la ora 12.00, la sediul instituției muzeale (str. Armatei Române nr.1/A), în sala de expoziții temporare de la etajul III.

Intrarea este liberă.