Muzică, concurs și baloane tricolore, așa au serbat Ziua Națională elevii și profesorii de la Liceul de Arte din Oradea. Joi, în sala festivă a școlii, s-a desfășurat „Festivalul de muzică românească” cultă iar vineri, cu ocazia Zile Naționale, s-a desfășurat un concurs culinar și un moment muzical finalizat cu lansare de baloane tricolore.

 

Aflat la cea de-a a IV-a ediție, „Festivalul de muzică românească” a fost un real succes. Au participat peste 85 de elevi, concursul fiind împărțit pe 5 categorii de instrumente: pian principal, instrumente cu coarde, instrumente de suflat, instrumente de percuție, pian complementar. Premierea celor mai buni dintre participanți a avut loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 13.00.

„Aș vrea să mulțumesc din tot sufletul tuturor profesorilor care s-au împlicat în aceste evenimente deosebite. Surpriza a fost proba la pian principal la clasele de gimnaziu, unde juriul a avut foarte mult de selectat, atât de valoroși au fost copiii. Cele mai importante diplome sunt cele de excelență și noi garantăm că cine primește această diplomă poate să urce pe scenă oriunde în lume”, a spus, în cadrul galei de premiere, directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor.

Au urcat apoi pe scenă, cei mai buni dintre câștigători: Vanessa Letea pian principal (prof. Tier Eniko), Alex Sebastian Lucaciu – vioară (prof. Adrian Miescu), Maia Ciupeiu – pian principal (prof. Benczedi Monika), Casian Seiche – percuție (prof. Alex Seretoc), Szakacs Panna – flaut (prof. Georgiana Mircescu), Ana Carina Niculaș - pian complementar (prof. Olga Bejan) și Adalia Bodog – pian principal (prof. Valentina Ventel-Horhat).

Tot vineri, înainte de premiere, elevii s-au duelat la un concurs culinar cu produse tradiționale românești iar de la ora 10.45, în curtea liceului, s-a desfășurat un moment muzical susținut de orchestra de suflători a școlii, dirijată de prof. Vura Janos.

De la ora 11.00, tot în curtea Liceului de Arte, elevii au lansat baloane tricolore în semn de respect față de Ziua Națională.