Liceul Teoretic German Friedrich Schiller a fost, din nou, în straie de sărbătoare! Elevii și cadrele didactice și-au celebrat patronul spiritual joi, 10 noiembrie, printr-o serie de activităţi atractive.

 

Ca în fiecare an, momentul a fost unul deosebit, încărcat de emoție și marcat prin activități care să-l pună în valoare și să-i confere importanța cuvenită.

Astfel, programul zilei a debutat cu expoziția Meine Heimstadt- Orașul meu natal, urmată de un târg de prăjituri. Târgul a fost organizat de elevii gimnaziști, dar și de către cei mai mici dintre școlari care au dorit să-şi demonstreze abilitățile culinare. A urmat expoziția 5x Deutschland-Fotoprojekt și un concurs de creație literară, iar, la finalul zilei a fost decorat copacul plantat la înființarea liceului, denumit Copacul lui Schiller.

Punctul culminant al întregii activități l-a reprezentat momentul organizat de Consiliul Elevilor în curtea școlii, un moment artistic care a încântat privirile audienței prin dansurile elevilor și talentul lor actoricesc, dovedit prin interpretarea unor scenete din viață lui Friedrich  Schiller.

În deschiderea momentului, profesoara Ellenes Jakabffy Emese, directoarea școlii, a prezentat un scurt istoric al liceului, vorbind cu emoție și profund respect, despre mândria de a fi elev în aceast școală, o școală unică între celelalte din județ, care a crescut sub ochii comunității și care, prin studierea limbii germane ca limba maternă, răspunde nevoilor unei societăți într-o continuă schimbare.

Cuvintele directoarei au imprimat momentului un ton meditativ, făcându-i pe toți cei prezenți să cugete asupra oportunității de a studia în acest liceu.